Tasty Lemon #128
Fruit Beer (20 A)
Type: All Grain
Batch Size: 50,00 l
Boil Size: 27,89 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 26,00 l
Final Bottling Vol: 48,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Batch Size: 50,00 l
Boil Size: 27,89 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 26,00 l
Final Bottling Vol: 48,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 25 Nov 2018
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Ytre Randesund Brygghus
Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 80,0 %
Taste Rating: 30,0
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Ytre Randesund Brygghus
Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 80,0 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
13,21 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
2,64 tsp | Lactic Acid (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 2 | - |
11,00 kg | Pale Ale (BestMälz) (5,0 EBC) | Grain | 3 | 84,6 % |
2,00 kg | Wheat (BestMälz) (4,0 EBC) | Grain | 4 | 15,4 % |
2,64 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 5 | - |
50,00 g | Equinox (HBC 366) [15,00 %] - Boil 15,0 min | Hop | 6 | 10,8 IBUs |
60,00 g | Equinox (HBC 366) [15,00 %] - Boil 10,0 min | Hop | 7 | 9,5 IBUs |
3,00 kg | Lactose (Boil 5,0 mins) | Flavor | 8 | - |
2,00 Items | wln 1000 Gjærnæring (Boil 5,0 mins) | Other | 9 | - |
2,64 mg | brewers clearex (Boil 0,0 mins) | Fining | 10 | - |
2,0 pkg | Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] | Yeast | 11 | - |
1,0 pkg | Lactobacillus Plantarum | Yeast | 12 | - |
2,00 kg | Lemon puree (Secondary 4,0 days) | Flavor | 13 | - |
40,00 g | Citra [12,00 %] - Dry Hop 4,0 Days | Hop | 14 | 0,0 IBUs |
2,00 kg | Apricot Extract (Bottling 5,0 mins) | Flavor | 15 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 15,233 Plato
Est Final Gravity: 3,059 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,7 %
Bitterness: 20,2 IBUs
Est Color: 9,3 EBC
Est Final Gravity: 3,059 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,7 %
Bitterness: 20,2 IBUs
Est Color: 9,3 EBC
Measured Original Gravity: 15,000 Plato
Measured Final Gravity: 7,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 4,4 %
Calories: 601,4 kcal/l
Measured Final Gravity: 7,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 4,4 %
Calories: 601,4 kcal/l
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 282,34 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Fermenter:
Pressure/Weight: 282,34 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Fermenter:
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Est: Bottle with 282,34 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 305,86 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Carbonation Est: Bottle with 282,34 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 305,86 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Notes
Juster PH i mesk til 5,2 med melkesyremesk på 65 grader i 75 minutter
kokte i 10 minutter før avkjøling i karet
Når temp var 38 grader tilsatte jeg 3 glass lacto blanding fra Ytre Randesund Brygghus. Jeg Fylte på C02 gjennom tappekrana i vørteren og tettet lokket skikkelig med gladpak og gaffa. La ett tykt teppe på toppen for å isolere litt ekstra- var -5 grader om natta
lacto skal jobbe på 38 grader til PH er 3,4 - mål ved å tappe av litt
målt 26 nov til PH 4
kokes 27 nov og gjøres ferdig. tømmes rett over gjærkaka til Havre #127
tilsatte 1,5 kg demerara og 3 kg melkesukker i whirlpool (glemte nesten å tilsette)
målt til 15P før melkesukker
20P etter melkesukker
28. nov på morgenen - full fart i bøttene :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar