torsdag 24. oktober 2019

Tasty lemon #128


Type: All Grain
Batch Size: 50,00 l
Boil Size: 27,89 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 26,00 l
Final Bottling Vol: 48,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 25 Nov 2018
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Ytre Randesund Brygghus
Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 80,0 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
13,21 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
2,64 tspLactic Acid (Mash 60,0 mins)Water Agent2-
11,00 kgPale Ale (BestMälz) (5,0 EBC)Grain384,6 %
2,00 kgWheat (BestMälz) (4,0 EBC)Grain415,4 %
2,64 ItemsWhirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)Fining5-
50,00 gEquinox (HBC 366) [15,00 %] - Boil 15,0 minHop610,8 IBUs
60,00 gEquinox (HBC 366) [15,00 %] - Boil 10,0 minHop79,5 IBUs
3,00 kgLactose (Boil 5,0 mins)Flavor8-
2,00 Itemswln 1000 Gjærnæring (Boil 5,0 mins)Other9-
2,64 mgbrewers clearex (Boil 0,0 mins)Fining10-
2,0 pkgSafale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml]Yeast11-
1,0 pkgLactobacillus PlantarumYeast12-
2,00 kgLemon puree (Secondary 4,0 days)Flavor13-
40,00 gCitra [12,00 %] - Dry Hop 4,0 DaysHop140,0 IBUs
2,00 kgApricot Extract (Bottling 5,0 mins)Flavor15-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 15,233 Plato
Est Final Gravity: 3,059 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,7 %
Bitterness: 20,2 IBUs
Est Color: 9,3 EBC
Measured Original Gravity: 15,000 Plato
Measured Final Gravity: 7,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 4,4 %
Calories: 601,4 kcal/l

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 282,34 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Fermenter:
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Est: Bottle with 282,34 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 305,86 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C

Notes

Juster PH i mesk til 5,2 med melkesyre

mesk på 65 grader i 75 minutter

kokte i 10 minutter før avkjøling i karet

Når temp var 38 grader tilsatte jeg 3 glass lacto blanding fra Ytre Randesund Brygghus. Jeg Fylte på C02 gjennom tappekrana i vørteren og tettet lokket skikkelig med gladpak og gaffa. La ett tykt teppe på toppen for å isolere litt ekstra- var -5 grader om natta
lacto skal jobbe på 38 grader til PH er 3,4 - mål ved å tappe av litt
målt 26 nov til PH 4
kokes 27 nov og gjøres ferdig. tømmes rett over gjærkaka til Havre #127

tilsatte 1,5 kg demerara og 3 kg melkesukker i whirlpool (glemte nesten å tilsette)

målt til 15P før melkesukker
20P etter melkesukker

28. nov på morgenen - full fart i bøttene :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar