Brut IPA #130
Specialty IPA (21 B)
Type: All Grain
Batch Size: 52,00 l
Boil Size: 63,75 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 56,25 l
Final Bottling Vol: 51,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Batch Size: 52,00 l
Boil Size: 63,75 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 56,25 l
Final Bottling Vol: 51,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 27 Mar 2019
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 74,00 %
Est Mash Efficiency: 76,8 %
Taste Rating: 30,0
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 74,00 %
Est Mash Efficiency: 76,8 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
13,00 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
8,00 kg | Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) | Grain | 2 | 61,5 % |
2,00 kg | Corn, Flaked (2,6 EBC) | Grain | 3 | 15,4 % |
2,00 kg | Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) | Grain | 4 | 15,4 % |
50,00 Items | Amylase Enzyme (Mash 6,0 days) | Other | 5 | - |
1,00 kg | Dememera Sugar (3,9 EBC) | Sugar | 6 | 7,7 % |
20,00 g | Huell Melon [7,20 %] - Boil 15,0 min | Hop | 7 | 3,3 IBUs |
10,00 g | Equinox (HBC 366) [12,00 %] - Boil 15,0 min | Hop | 8 | 2,8 IBUs |
2,75 mg | brewers clearex (Boil 0,0 mins) | Fining | 9 | - |
100,00 g | Aurora [7,00 %] - Steep/Whirlpool 15,0 min | Hop | 10 | 8,1 IBUs |
80,00 g | Equinox (HBC 366) [8,00 %] - Steep/Whirlpool 15,0 min | Hop | 11 | 7,4 IBUs |
2,1 pkg | Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] | Yeast | 12 | - |
2,75 tsp | Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) | Other | 13 | - |
100,00 g | Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Dry Hop 5,0 Days | Hop | 14 | 0,0 IBUs |
80,00 g | Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days | Hop | 15 | 0,0 IBUs |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 14,646 Plato
Est Final Gravity: 1,372 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,2 %
Bitterness: 21,5 IBUs
Est Color: 8,9 EBC
Est Final Gravity: 1,372 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,2 %
Bitterness: 21,5 IBUs
Est Color: 8,9 EBC
Measured Original Gravity: 16,000 Plato
Measured Final Gravity: 1,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 8,2 %
Calories: 612,4 kcal/l
Measured Final Gravity: 1,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 8,2 %
Calories: 612,4 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Sparge Water: 10,31 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE
Est Mash PH: 5,70
Measured Mash PH: 5,20
Sparge Water: 10,31 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE
Est Mash PH: 5,70
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 13,00 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
mesking | Add 65,96 l of water and heat to 63,0 C over 2 min | 63,0 C | 75 min |
temp | Heat to 78,0 C over 4 min | 78,0 C | 5 min |
Sparge: Fly sparge with 10,31 l water at 75,6 C
Mash Notes: Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 299,98 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Fermenter:
Pressure/Weight: 299,98 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Fermenter:
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Est: Bottle with 299,98 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 264,69 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Carbonation Est: Bottle with 299,98 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 264,69 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Notes
Juster vann med salt og melkesyre ->PH til 5,2forsøk 27.03.19 med en brut IPA og benytter 50 dråper i mesk.
Dråpene ble tilsatt 58' varmt vann kvelden i forveien.
i tillegg hadde jeg oppi lit demereara halv dl + 500 g av maispolentaen
varm opp vann til 58', tilsett amigase - 50 dråper
mesk på 58' i en halvtime øk til 65' i 45 minutter utmesk på 78' i 10 minutter
tilssett halvparten av mais under første del av mesk, pause og tilsett resten med omrøring
steeping skal foregå på 85 grader i 15 minutter
her gikk noe skies - humle tilsatt på 85 grader, men pga sollys, så fikk jeg ikke satt kjelen til å holde temp, sank til 72 grader i løpet av ett kvarter.
sukker tilsatt under avkjøling til 85 grader.
maispolenta som ble tilsatt rett i bryggevannet kvelden før kan jeg droppe neste gang, noe ble sikkert omdannet til sukker, men det fløt små klumper med mais i kjelen etter koking :-)
OG etter kok målt til 15P
etter sukkertilsetting ble OG 16P
Det så ut til å gi 53 liter, men det ble så pass mye slurry i bunnen av humle og polenta at jeg endte på 48 liter vørter
Beersmith appen er nyere enn bryggeprogrammt og gir riktigere IBU på humlesteeping - verdiene på humlene (alpha) i denne oppskriften er juster for å ende opp i ca 21 IBU - vekten er den samme.
S-05 ble løst opp i vann noen timer før
oxygen ble ikke tilsatt vørteren
temp på garasjeloftet ble satt til 19 grader
måtte tilsette mer amygase da gjæringen stoppet på 1019 oechsel.
gjæringen tok seg opp igjen og jeg antar den gikk ned til 1006
flasket 20. og 21. april
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar