onsdag 23. oktober 2019

Fyr og flamme #123


Taste Notes: luktet utrolig godt på garasjeloftet når jeg flasket ølet - masse humle.
Sabla god smak og aroma
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
18,00 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
12,20 kgBEST Pilsen Malt (BESTMALZ) (3,5 EBC)Grain287,1 %
0,90 kgCaramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)Grain36,4 %
0,90 kgMunich I (Weyermann) (14,0 EBC)Grain46,4 %
30,00 gCentennial [10,00 %] - Boil 60,0 minHop513,8 IBUs
30,00 gCentennial [10,00 %] - Boil 30,0 minHop610,6 IBUs
20,00 gColumbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 30,0 minHop79,9 IBUs
2,64 ItemsWhirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)Fining8-
40,00 gCascade [5,50 %] - Boil 15,0 minHop95,0 IBUs
30,00 gColumbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 15,0 minHop109,6 IBUs
2,64 mgbrewers clearex (Boil 0,0 mins)Fining11-
70,00 gCitra [12,00 %] - Steep/Whirlpool 0,0 minHop120,0 IBUs
50,00 gCentennial [10,00 %] - Steep/Whirlpool 0,0 minHop130,0 IBUs
2,0 pkgSafale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml]Yeast14-
2,64 tspYeast Nutrient (Primary 3,0 days)Other15-
140,00 gCitra [12,00 %] - Dry Hop 4,0 DaysHop160,0 IBUs

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 15,871 Plato
Est Final Gravity: 3,358 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,9 %
Bitterness: 48,9 IBUs
Est Color: 24,4 EBC
Measured Original Gravity: 15,000 Plato
Measured Final Gravity: 4,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 6,0 %
Calories: 584,9 kcal/l

Mash Profile

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash InAdd 55,51 l of water and heat to 66,0 C over 0 min66,0 C60 min
Mash StepHeat to 75,0 C over 10 min75,0 C5 min

Sparge: Fly sparge with 19,43 l water at 75,6 C
Mash Notes: Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 288,22 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Fermenter:
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Est: Bottle with 288,22 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 252,93 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C



Notes

bryggekit fra Ølbrygging
fikk ett kit av Sverre og kjøpte til ett kit for å komme opp i 50 liter
justerte PH til 5,2 og mesket og kokte etter anvisning som fulgte med

Den ene dunken fikk 45 sekunder med O2 - så gikk jeg tom - må kjøpe ny flaske

240918 tilsatte citra tørrhumle - blupper enda forsiktig
02.10.18 flasket - målt til 1015

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar