onsdag 23. desember 2015

Humlesus #76

Humlesus #76, andre forsøk på å lage lettøl. Har juster oppskriften for å ha mer restsødme.


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
10,57 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
2,00 kgCara-Pils/Dextrine (3,9 EBC)Grain243,5 %
1,00 kgCaramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)Grain321,7 %
0,85 kgPale Malt (2 Row) US (3,9 EBC)Grain418,5 %
0,15 kgVienna Malt (6,9 EBC)Grain53,3 %
0,60 kgMaltodextrin (5,9 EBC)Sugar613,0 %
20,00 gAmarillo [9,20 %] - Boil 30,0 minHop711,0 IBUs
100,00 gCascade [5,50 %] - Boil 2,0 minHop83,6 IBUs
1,0 pkgSafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml]Yeast9-
0,80 gBREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins)Fining10-
1,60 ItemsYeast Nutrient (Primary 0,0 days)Other11-
100,00 gCascade [5,50 %] - Dry Hop 2,0 DaysHop120,0 IBUs

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 6,659 Plato
Est Final Gravity: 2,635 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 2,1 %
Bitterness: 14,6 IBUs
Est Color: 27,1 EBC
Measured Original Gravity: 3,200 Plato
Measured Final Gravity: 1,200 Plato
Actual Alcohol by Vol: 1,0 %
Calories: 111,9 kcal/l
 
innmesk 38 grader
mesk 66 grader i ca 40 miunutter
ingen utmesk eller skylling
hadde humle rett oppi karet uten sil
wirlpoolet godt etter kok, funket som bare det -det lå igjen en dunge humle i bunnen v tapping til motstrømskjøleren.
målt 3,2 P 1013 Oechsel
16.09.15 målt til 1005, 50g humle tilsatt i humlepose
17.09.15 satt i kjøleskap

vurderer sterkt å tilsette maltodextrin, kjøpt hos ølbrygging, da jeg tror det blir litt "tørt"
får smake når jeg skal flaske

tilsatte 300 g maltodextrine i hver dunk ved tapping 








Temmelig klar vørter når meskeprosessen var ferdig :-)


Denne humlesusen ble bedre enn den forrige, smakte best den som jeg flasket i forhold til den som var på fat










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar