onsdag 23. desember 2015

God Jul #73

Oppskriftene er basert på ca 50 liter og er en tilnærmet klone av Nøgne Ø sin God Jul

God Jul #73 ble brygget 9. juli 2015

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
10,57 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
5,50 kgMunich (BestMälz) (15,0 EBC)Grain240,6 %
5,50 kgPilsner (Weyermann) (3,3 EBC)Grain340,6 %
1,00 kgCaramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)Grain47,4 %
0,35 kgChocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC)Grain52,6 %
0,20 kgBlack Malt (Thomas Fawcett) (1300,2 EBC)Grain61,5 %
1,00 kgCorn Sugar (Dextrose) (0,0 EBC)Sugar77,4 %
35,00 gChinook [13,00 %] - Boil 60,0 minHop820,7 IBUs
30,00 gCentennial [10,00 %] - Boil 15,0 minHop96,8 IBUs
20,00 gColumbus (Tomahawk) [14,00 %] - Steep/Whirlpool 60,0 minHop106,4 IBUs
1,0 pkgDry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml]Yeast11-
2,11 tspYeast Nutrient (Primary 3,0 days)Other12-
2,11 gBrewers clarex (Primary 0,0 mins)Spice13-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 16,510 Plato
Est Final Gravity: 2,738 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,6 %
Bitterness: 33,8 IBUs
Est Color: 57,9 EBC
Measured Original Gravity: 18,000 Plato
Measured Final Gravity: 5,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 8 %
Calories: 722,7 kcal/l 

For å oppnå ønsket Plato, tilsatte jeg dextrose(druesukker)

Jeg kom opp på 18 P, gjæret i 3 uker og endte på 1020 - 5 P

Ser litt lys ut, litt mer svartmalt neste gang 

Meskestart



IBU 40
Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram. )
Effektivitet målt til 80%

Tappet på flasker med 2g sukker pr liter, erfaringen min tilsier:

Mørk øl ettergjærer på flaska, så tar gjæren en pause og fortsetter, de gangene jeg har bruktr 4 gram sukker på mørkt øl, så kommer det ofte en skumfontene opp av flaska, gjerne ett år etter flasking.
Benytter derfor standard 2g sukker på mørkt øl på liter.


Smaken på God Jul ble som forventet, rund, mørk og god









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar