onsdag 23. desember 2015

Pale lemongrass #80

Pale lemongrass, brygget 4. november 2015

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
12,40 kgPilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC)Grain1100,0 %
40,45 gCitra [14,00 %] - Boil 60,0 minHop227,4 IBUs
200,00 gLemongrass (Boil 1,0 mins)Flavor3-
29,56 gCitra [14,00 %] - Steep/Whirlpool 2,0 minHop40,8 IBUs
2,0 pkgHefeweizen IV Ale (White Labs #WLP380) [35,49 ml]Yeast5-
1,00 gBREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins)Fining6-
2,00 ItemsYeast Nutrient (Primary 0,0 days)Other7-
100,00 gCitra [14,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop80,0 IBUs

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 13,472 Plato
Est Final Gravity: 3,037 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 5,6 %
Bitterness: 28,2 IBUs
Est Color: 5,8 EBC
Measured Original Gravity: 14,200 Plato
Measured Final Gravity: 4,400 Plato
Actual Alcohol by Vol: 6 %
Calories: 553,0 kcal/l

Jeg kjører all humle direkte i Speidelen når jeg brygger, var skeptisk til å begynne med for å få med for mye humle under tapping til gjæringskar. Jeg kjører i gang en god whirlpool med bryggesleiva ved kokeslutt. All humle samler seg i en fin kon i midten og blir liggende under tømming gjennom motstrømskjøleren.

Denne smakte i begynnelsen av desember litt for mye bitterhumle, håper den blir rundere og bedre med litt lagring. Tror også at måten jeg behandlet sitrongresset på vil gi mye mer sitrongressmak

Smaken har blitt bedre underveis, ble litt overkarbonert på flaskene. Fatet sparer jeg til Sørlandsmesterskap i ølbrygging


humleposen inneholder tørrstoffet fra sitrongresset


Slowjuicer på sitrongress kuttet i småbiter var utrolig effektivt.
Hadde juicen oppi kokekaret v whirlpool, tørrstoffet i humlepose samtidig

Smaker på denne mens jeg brygger :-)














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar