onsdag 23. desember 2015

Pumpkin Porter #78

Oppskriftene er basert på ca 50 liter.

Pumpkin Porter #78 brygget 8. oktober 2015

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
12,00 kgPilsnermalt (4,5 EBC)Grain178,9 %
1,00 kgCaramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC)Grain26,6 %
1,00 kgPale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC)Grain36,6 %
0,60 kgBiscuit Malt (45,3 EBC)Grain43,9 %
0,60 kgChocolate Malt (689,5 EBC)Grain53,9 %
80,00 gWillamette [5,50 %] - Boil 60,0 minHop620,7 IBUs
69,43 gWillamette [5,50 %] - Boil 30,0 minHop713,8 IBUs
2,69 ItemsWhirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)Fining8-
2,50 kgGresskar (Boil 0,0 mins)Other9-
17,00 gpumpkin krydder (Boil 0,0 mins)Spice10-
2,0 pkgNottingham (Danstar #slush fra RIS) [23,66 ml]Yeast11-
2,69 tspYeast Nutrient (Primary 3,0 days)Other12-
2,69 gBrewers clarex (Primary 0,0 mins)Spice13-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 15,431 Plato
Est Final Gravity: 3,341 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,6 %
Bitterness: 34,6 IBUs
Est Color: 41,4 EBC
Measured Original Gravity: 15,600 Plato
Measured Final Gravity: 5,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 5,8 %
Calories: 616,2 kcal/l 

fyll speidelen med vann til 45 liter eller så mye som må til for at elementene ikke skal stå tørre under meskinga.
Sett i gang mesking på speidelen samtidig som dette ordnes inne

Ha småkuttet gresskar i langpanna og bak i ovnen på 180 grader i 1 time
Spesialmalt + pale malt has oppi ei gryte med 10 liter vann og gresskar.
Hold temp 67 grader i en time, sil av med dørslaget og tilsett speidelen når den er ferdig med meskinga

Tilsett krydder i whirlpool

Krydder lages på forhånd, her er blandingsforhold. Oppbevar tørt i glass

1 ss malt kanel/cinnamon
2 ts malt ingefær/ginger
1/2 ts malt allehånde/allspice
1/2 ts malt nellik/clove
1/2 ts malt muskattnøttskall/mace

Oechselvekta målt 18. 10. 15. 1020 - blupper ca en gang i minuttet
1/2 ts malt muskattnøtt(nutmeg

god fart i gjæringsbøttene søndag 11. okt 2015
20.10.15 dunk 1 flasket, 4g pr liter


Smaken ble veldig god, dette er en porter med litt skarpere smak(gresskaret) og passer veldig godt til mat med mye smak, eller bare for seg selv

IBU 35
Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram. )
Effektivitet målt til 74%
Gresskar delt i 2, skraper ut steinene og deler opp i småbiter
Baker gresskar i ovenen en times tid på 180 grader


Hovedmesk
Mesker gresskar og malt i gryta på kjøkkenet
Mesket en times tid på 67 grader, silte av og tilsatte i Speidelen når den var ferdig med resten av meskingen





Flaskelabel











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar