Pumpkin Porter #78 brygget 8. oktober 2015
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
12,00 kg | Pilsnermalt (4,5 EBC) | Grain | 1 | 78,9 % |
1,00 kg | Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) | Grain | 2 | 6,6 % |
1,00 kg | Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) | Grain | 3 | 6,6 % |
0,60 kg | Biscuit Malt (45,3 EBC) | Grain | 4 | 3,9 % |
0,60 kg | Chocolate Malt (689,5 EBC) | Grain | 5 | 3,9 % |
80,00 g | Willamette [5,50 %] - Boil 60,0 min | Hop | 6 | 20,7 IBUs |
69,43 g | Willamette [5,50 %] - Boil 30,0 min | Hop | 7 | 13,8 IBUs |
2,69 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 8 | - |
2,50 kg | Gresskar (Boil 0,0 mins) | Other | 9 | - |
17,00 g | pumpkin krydder (Boil 0,0 mins) | Spice | 10 | - |
2,0 pkg | Nottingham (Danstar #slush fra RIS) [23,66 ml] | Yeast | 11 | - |
2,69 tsp | Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) | Other | 12 | - |
2,69 g | Brewers clarex (Primary 0,0 mins) | Spice | 13 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 15,431 Plato
Est Final Gravity: 3,341 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,6 %
Bitterness: 34,6 IBUs
Est Color: 41,4 EBC
Est Final Gravity: 3,341 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,6 %
Bitterness: 34,6 IBUs
Est Color: 41,4 EBC
Measured Original Gravity: 15,600 Plato
Measured Final Gravity: 5,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 5,8 %
Calories: 616,2 kcal/l
Measured Final Gravity: 5,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 5,8 %
Calories: 616,2 kcal/l
fyll speidelen med vann til 45 liter eller så mye som må til for at elementene ikke skal stå tørre under meskinga.
Sett i gang mesking på speidelen samtidig som dette ordnes inne
Ha småkuttet gresskar i langpanna og bak i ovnen på 180 grader i 1 time
Spesialmalt + pale malt has oppi ei gryte med 10 liter vann og gresskar.
Hold temp 67 grader i en time, sil av med dørslaget og tilsett speidelen når den er ferdig med meskinga
Tilsett krydder i whirlpool
Krydder lages på forhånd, her er blandingsforhold. Oppbevar tørt i glass
1 ss malt kanel/cinnamon
2 ts malt ingefær/ginger
1/2 ts malt allehånde/allspice
1/2 ts malt nellik/clove
1/2 ts malt muskattnøttskall/mace
Oechselvekta målt 18. 10. 15. 1020 - blupper ca en gang i minuttet
1/2 ts malt muskattnøtt(nutmeg
god fart i gjæringsbøttene søndag 11. okt 2015
20.10.15 dunk 1 flasket, 4g pr liter
Smaken ble veldig god, dette er en porter med litt skarpere smak(gresskaret) og passer veldig godt til mat med mye smak, eller bare for seg selv
IBU 35
Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram. )Effektivitet målt til 74%
Gresskar delt i 2, skraper ut steinene og deler opp i småbiter |
Baker gresskar i ovenen en times tid på 180 grader |
Hovedmesk |
Mesker gresskar og malt i gryta på kjøkkenet Mesket en times tid på 67 grader, silte av og tilsatte i Speidelen når den var ferdig med resten av meskingen |
Flaskelabel |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar