Special Holiday Ale #52

Brygget 10. april 2014.
Dette brygget er ett forsøk på å klone Nøgne-Ø sin Special Holiday Ale



Special Holiday Ale #52

Oppskrift: 

VektMalt/HumleType#%/IBU
13,74 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
0,19 kgKastanjer (0,0 EBC)Adjunct21,0 %
9,88 kgPale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)Grain352,0 %
4,75 kgRye Malt (9,3 EBC)Grain425,0 %
1,90 kgMunich Malt - 20L (39,4 EBC)Grain510,0 %
1,14 kgChrystal 150 (150,0 EBC)Grain66,0 %
0,76 kgOats, Malted (2,0 EBC)Grain74,0 %
0,19 kgChocolate Malt (886,5 EBC)Grain81,0 %
0,09 kgPale chocholate malt (120,0 EBC)Grain90,5 %
0,09 kgSpecial B Malt (354,6 EBC)Grain100,5 %
76,00 gCitra [14,00 %] - Boil 90,0 minHop1150,2 IBUs
20,00 gEinerbær (Boil 1,0 mins)Spice12-
20,00 gSalvie, hvit (Boil 1,0 mins)Spice13-
15,00 gKarve (Boil 1,0 mins)Spice14-
25,00 gColumbus (Tomahawk) [14,00 %] - Steep/Whirlpool 0,0 minHop150,0 IBUs
Andre tilsettninger:



Servomyces
Gjær: WLP 007

Oppmåling og knusing av malt

Fylling av maltrøret, RIMS er på

Mesking, kastanjene sees godt
Special Holiday Ale er ett krydret øl med mange gode smaker.
Hvit salvie fra California, kastansjer fra Michigan, karve og humle gir fantastisk mye smak og aroma.

Hvit salvie var ikke vanskelig å få tak i, tips fra kollega Magne ga meg en god lenke Ebay
Når det gjelder salvie, så må man ikke benytte feil type - muskat salvie har nokså lik virkning som LSD.
Kastanjer fra Michigan har jeg ikke fått tak i. Jeg kjøpte 2 stk hermetiske bokser fra Rema 1000 med vannkastanjer i skiver - etter som jeg har hørt er kastanjene mest med som en gimmick.
Karven vet jeg ikke helt hvor kommer fra, kjøpt på Meny i krydderhylla

Måling, underveis i mesken stiger refractometeret jamt

Jeg klargjorde bryggeutstyret kvelden i forveien for å få en mer effektiv bryggedag, fylte opp med 70 liter kaldt vann og startet oppvarming kl 24:00
Malt ble veid og knust

Notater fra bryggingen
08:00 var jeg i gang med mesking 63,5'
08:20 10 Plato
08:40 11,5 Plato rører rundt i mesken
08:50 12 Plato
09:00 13P temp satt til 72' satt oppi 2 elementer ekstra for å speede opp
09:15 13P 68,5'
09:20 72'
09:30 14P
09:45 14,5P
Varmer opp til 77 grader og skyller med 7 l varmt vann
10:40 start kok 58l
Preboil 14 Plato
Ferdig kok 12:10
OG 16,6 Plato

23.04.14 målt 5,1 Plato (1020 SG) på begge dunkene
24.04.14 tatt litt fersk gjær fra en gjærende kölch og rørt rundt i ett syltetøyglass med vann og litt sukkerlake på morgenen.
Planen er å få fart på denne og tilsette på ettermiddagen.
FG er litt høy foreløpig burde ha vært 3,8 Plato (1015 O)
25.04.14 spørs om det hjelper med mer gjær, hadde opp 50g demerarasukker som gjæren kan spise

Fylling av gjæringsbøttene etter avkjøling

Batch nr 52 er på dunk :-)
IBU 50
OG 16,6 Plato (1068 Oechsel) 49 liter 
Foreløpig FG 5,1 Plato (1020 Oechsel)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar