onsdag 23. desember 2015

Anchor Steam Clone #82

Oppskriftene er basert på ca 50 liter.

Anchor Steam Clone #82, brygget 5. november 2015

Ingredients
AmtName Type # %/IBU
11,50 kgPale Malt (2 Row) US (3,9 EBC)Grain192,0 %
1,00 kgCaramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC)Grain28,0 %
65,62 gNorthern Brewer [8,00 %] - Boil 60,0 minHop323,6 IBUs
32,81 gNorthern Brewer [8,00 %] - Boil 30,0 minHop49,1 IBUs
2,45 ItemsWhirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)Fining5-
34,72 gNorthern Brewer [8,00 %] - Steep/Whirlpool 0,0 minHop60,0 IBUs
2,0 pkgSaflager Lager (DCL/Fermentis #W-34/70) [50,28 ml]Yeast7-
2,69 tspYeast Nutrient (Primary 3,0 days)Other8-
2,69 gBrewers clarex (Primary 0,0 mins)Spice9-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 13,439 Plato
Est Final Gravity: 2,891 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 5,7 %
Bitterness: 32,7 IBUs
Est Color: 17,4 EBC
Measured Original Gravity: 14,400 Plato
Measured Final Gravity: 4,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 5,7 %
Calories: 559,3 kcal/l 

gjæres på 16 - 17 grader

har stått i ytterkjelleren på gulvet, tappet om første dunk 23.11.15, glemte å måle FG
satt i kjøleskap for kræsjkjøling

første dunk tappet om og satt i kjøleskap 23.11.15
andre dunk tappet om 24.11.15 og målt til 1015
(1059-1015)/7+0,3=6,6 :-)
flasker første dunk 25.11.15

smaken foreløpig i desember 2015 lover godt

Gjær og malt kjøper jeg lokalt hos olbrygging.no


Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram. )
Effektivitet målt til 74%


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar