Bryggedag 14. oktober 2013. Pumpkin Ale og Russian Imperial Stout

Oppskriftene er basert på ca 50 liter
Pumpkin Ale #44


Malt:
Maris Otter            12,6 kg
Pale chrystal           1,26 kg
Biscuit                    1,13 kg
Pumpkin/Gresskar   5,8 kg

Humle:
Saaz 4% 70 g  60 minutter
Hallertau Mittelfrueh 4% 5 minnutter

Andre tilsettninger:
eple, kanel og rosin te 4 poser kok i 12 minutter
4 tsk fersk ingefær i tynne skiver kok i 12 minutter

Gjær:
Safale US 05

Det store gresskaret ble renset og kuttet opp i biter.
 
 
 Bakes i ovnen på 175 grader til gresskarbitene blir myke. Denne gangen tok det 90 minutter.
 

 
Malt veies og knuses

60 l vann varmes i bryggekjelen, og meskerøret settes oppi. Malt og gresskar fordeles jamt.

Jeg mesket i 75 minutter på 66 grader (RIMS), varmet opp til 78 grader.
Vasket ut med 78 grader varmt vann og satt med ca 56 liter vørter før kok.

Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid. 
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 17
Jeg bruker nå BeerSmith2 som bryggeprogram

OG målt til 14,4 Brix eller 1056 oechsel, jeg endte opp med 45 liter ferdig vørter

Erfaringer: Neste gang skal jeg dele opp gresskarbitene i mindre biter etter at de er bakt i ovnen. Mulig jeg ikke får med så mye gresskarsmak i år som i fjor.


Russian Imperial Stout (RIS) #45

Oppskrift :
Malt:
Maris Otter       16,8 kg
Roasted barley   1,4 kg
Chocholate         1, kg
Pale chrystal      0,8 kg

Humle:
Galaxy 135g 12,3% 60 minutter
East Kent Goldings 44 g 30 minutter

Gjær:
Safale US 05

Samme meskeprosess som ellers. Jeg ble litt skeptisk til meskerøret som jeg har mekket. 20 kg bløt malt blir veldig tungt, fryktet kollaps, men det holdt.

Her satt jeg igjen med 48 l vørter ferdig kokt med OG på 18 Brix eller 1.100 oechsel
IBU 74

Avkjøling











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar