onsdag 23. desember 2015

RIS #77

Oppskriftene er basert på ca 50 liter.

RIS #77 Russian Imperial Stout brygget 14. oktober 2015

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
17,00 kgPale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)Grain170,8 %
3,00 kgPilsner (Weyermann) (3,3 EBC)Grain212,5 %
1,50 kgChocolate Malt (886,5 EBC)Grain36,3 %
1,40 kgRoasted Barley (591,0 EBC)Grain45,8 %
1,10 kgPale chrystal (75,0 EBC)Grain54,6 %
210,00 gAmarillo [8,50 %] - Boil 60,0 minHop657,4 IBUs
50,00 gLakrisrot (Boil 6,0 mins)Spice7-
2,0 pkgNottingham Yeast (Lallemand #-) [23,66 ml]Yeast8-
2,00 ItemsYeast Nutrient (Primary 3,0 days)Other9-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 25,453 Plato
Est Final Gravity: 7,703 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 10,5 %
Bitterness: 57,4 IBUs
Est Color: 108,0 EBC
Measured Original Gravity: 22,000 Plato
Measured Final Gravity: 5,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 9,7 %
Calories: 911,1 kcal/l

Manuell styring på Speidelen 
Dobbelmesk - skyll med 10-12 liter vann mellom hvert trinn
innmesk 38 grader
mesk 66 grader, første 12 kg ble mesket i 2 timer, litt lenge
andre runde mesket på 66 grader i 90 minutter, hevet til 78 grader i 10 minutter utvask og kok

tilsatte en kvar kg mørk praymalt som jeg hadde liggende

humle tilsatt direkte i karet, lakrisrot i humlepose

whirlpoolet godt etter kok - humla lå stort sett i bunnen av karet v tømming

25 liter i hver bøtte, stormgjæret voldsomt mandag kveld(dagen etter brygging) og natt til tirsdag
det kom ut 4 liter av hver bøtte (skum) shit happens
neste gang fordeles batchen på 3 bøtter 






IBU 57
Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram. )
Effektivitet målt til 74%
Smak og aroma ved tapping lover bra.
Tappet denne RISen på 0,33 flasker iogmed at den er nokså sterk, brukte 2g sukker pr liter.
Foreløpig pr desember 2015 er smaken helt topp, det mangler litt kullsyre - håper den kommer etterhvert.
Januar 2016 - ser ikke ut til at det blir noe særlig kullsyre i denne - men smaken er god





Flaskelabel





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar