onsdag 23. desember 2015

Hoosier Red Ale #79

Oppskriftene er basert på ca 50 liter.

Hoosier Red Ale #79 er en klone, brygg nr 2 den 8. oktober 2015

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
8,50 kgPale Ale (BestMälz) (5,0 EBC)Grain164,4 %
1,10 kgWheat, Torrified (3,3 EBC)Grain28,3 %
1,00 kgVienna (BestMälz) (8,0 EBC)Grain37,6 %
0,66 kgCaramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC)Grain45,0 %
0,34 kgChocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC)Grain52,6 %
1,30 kgLight Dry Extract (15,8 EBC)Dry Extract69,8 %
0,30 kgMaltodextrin (5,9 EBC)Sugar72,3 %
57,31 gAurora [8,25 %] - Boil 60,0 minHop822,2 IBUs
2,69 ItemsWhirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)Fining9-
70,00 gFuggles [4,50 %] - Boil 15,0 minHop107,3 IBUs
2,68 ozOrange Peel, Sweet (Boil 1,0 mins)Spice11-
2,7 pkgNottingham (Danstar #-) [23,66 ml]Yeast12-
2,69 tspYeast Nutrient (Primary 3,0 days)Other13-
2,69 gBrewers clarex (Primary 0,0 mins)Spice14-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 14,950 Plato
Est Final Gravity: 3,571 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,2 %
Bitterness: 29,5 IBUs
Est Color: 36,8 EBC
Measured Original Gravity: 15,600 Plato
Measured Final Gravity: 5,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 5,8 %
Calories: 616,2 kcal/l 

Smaken er etter hva jeg har hørt, klassisk red ale - synes selv at den kanskje er litt fersk og uvant for meg.

Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram. )
Effektivitet målt til 74%


Hovedmesk














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar