onsdag 29. november 2017

KaffePorter #102

KaffePorter #102 er ett forsøk på å klone Brooklyn Brewery sin øl, Intesified Coffe Porter.
Ølet er luke nr 15 i årets julekalender blandt bryggere i Grimstad og omegn.


 Brooklyn Brewery
Jeg traff ikke helt på smak og fylde, men er veldig fornøyd. Kanskje den kommer seg med litt lagring.
Kentucky burbon fat vokser ikke på trær i nærheten, så jeg har jukset litt med nyinnkjøpte 30 l eiekfat fra Bryggselv.
Ølet lå ca 3 uker på fat(siden de var helt nye) og når jeg flasket tilsatte jeg ca 1 dl Kentucky Straight Burbon på 20 liter øl.








Resultatet er flasket på 0,33 flasker og har fått godgjøre seg litt.

Her er oppskriften min fra Beersmith 
Type: All Grain
Batch Size: 60,00 l
Boil Size: 68,54 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 63,54 l
Final Bottling Vol: 59,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 25 Jul 2017
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 74,00 %
Est Mash Efficiency: 75,2 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
12,00 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
9,00 kgFuglsang Pale Malt (9,7 EBC)Grain241,9 %
2,25 kgCaramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)Grain310,5 %
2,25 kgChocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC)Grain410,5 %
0,50 kgAromatic Malt (51,2 EBC)Grain52,3 %
0,50 kgBlack Malt (Thomas Fawcett) (1300,2 EBC)Grain62,3 %
2,00 kgLight Dry Extract (15,8 EBC)Dry Extract79,3 %
2,50 kgDemerara Sugar (3,9 EBC)Sugar811,6 %
2,00 kgCandi Sugar, Amber (147,8 EBC)Sugar99,3 %
0,50 kgCandi Sugar, Dark (541,8 EBC)Sugar102,3 %
300,00 gEast Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60,0 minHop1146,8 IBUs
3,00 ItemsWhirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)Fining12-
100,00 gEast Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 5,0 minHop133,1 IBUs
12,00 gnatron (Boil 0,0 mins)Spice14-
6,00 ggips (Boil 0,0 mins)Spice15-
1,00 kgkaffe (Boil 0,0 mins)Spice16-
3,0 pkgNottingham (Danstar #-) [23,66 ml]Yeast17-
3,00 tspYeast Nutrient (Primary 3,0 days)Other18-
3,00 gBrewers clarex (Primary 0,0 mins)Spice19-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 21,774 Plato
Est Final Gravity: 1,824 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 11,3 %
Bitterness: 49,9 IBUs
Est Color: 143,1 EBC
Measured Original Gravity: 21,500 Plato
Measured Final Gravity: 2,564 Plato
Actual Alcohol by Vol: 10,7 %
Calories: 874,0 kcal/l

Mash Profile

Mash Name: Temperature Mash, 2 Step, Full Body
Sparge Water: 28,82 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,06
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 21,50 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein RestAdd 54,74 l of water at 70,4 C66,0 C70 min
SaccharificationAdd -0,00 l of water and heat to 72,0 C over 5 min72,0 C15 min
Mash OutHeat to 76,0 C over 10 min76,0 C10 min

Sparge: Fly sparge with 28,82 l water at 75,6 C
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 347,04 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Fermenter:
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Est: Bottle with 347,04 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 111,33 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C

Notes

kaldbrygg kaffen dagen i forrveien -1 kg kaffe til 2 liter vann - bønnene males på kvern og skal stå i vann i romtemperatur 12-18 timer
25.07.17 jeg manglet en halv kilo demerarasukker, tilsatte i steden druesukker - 1 kg
26.07.17 - ble nokså tykk kaffegrøt. når kokingen var ferdig ble det hele silt oppi vørteren og jeg skylte med 6 liter vann for å få ut mest mulig av kaffen.
Jeg fylte 3 dunker til 19 liters merket under avkjøling. OG viste 23. etterfylte ca 1,5 liter kaldt vann i hver dunk.
ble satt på garasjeloftet hvor det var 27 grader på kvelden. morgenen 26. stormgjæret alle bøttene :-)

080817 målt il 1020 oechselvekt fylt på fat

lagres etter utgjæring på eikefat i 3 uker

flasket 29. august 2017 på 0,33 flasker - det ble mange og fikk ca 45 liter å flaske
jeg målte opp ca 20 liter i flaskedunken og tilsatte sukkerlake med 2 g pr liter samt 1 dl Kentucky Bourbon

Created with BeerSmith


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar