Belgisk Tripel #85
Brygget 4. februar 2016
Type: All Grain
Batch Size: 51,00 l
Boil Size: 59,17 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 54,17 l
Final Bottling Vol: 50,00 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Batch Size: 51,00 l
Boil Size: 59,17 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 54,17 l
Final Bottling Vol: 50,00 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Date: 04 Feb 2016
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 74,00 %
Est Mash Efficiency: 75,5 %
Taste Rating: 30,0
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 74,00 %
Est Mash Efficiency: 75,5 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes: Etter ett halvt år på flaske, så er smakenavrundet og ikke så verst
Smak av kandis kommer godt fram og humla er passe.
Smak av kandis kommer godt fram og humla er passe.
Jeg laget en spesialversjon hvor jeg tappet over 10 liter på en egen glassdunk og tilsatte en halv kilo mørk kandissukker. Denne ble sterk og god - men smaker for mye sprit.
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
17,00 kg | Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) | Grain | 1 | 83,3 % |
1,20 kg | Amber Malt (43,3 EBC) | Grain | 2 | 5,9 % |
1,20 kg | Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) | Grain | 3 | 5,9 % |
1,00 kg | Demerara Sugar (3,9 EBC) | Sugar | 4 | 4,9 % |
60,00 g | Columbus (Tomahawk) [14,30 %] - Boil 60,0 min | Hop | 5 | 30,8 IBUs |
2,69 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 6 | - |
30,00 g | Warrior [15,20 %] - Boil 15,0 min | Hop | 7 | 8,1 IBUs |
34,00 g | Saaz [4,00 %] - Boil 10,0 min | Hop | 8 | 1,8 IBUs |
2,0 pkg | Abbay Belgian ale yeast (Danstar Lallemand #) | Yeast | 9 | - |
2,75 tsp | Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) | Other | 10 | - |
2,69 g | Brewers clarex (Primary 0,0 mins) | Spice | 11 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 22,573 Plato
Est Final Gravity: 5,058 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 10,1 %
Bitterness: 40,6 IBUs
Est Color: 34,2 EBC
Est Final Gravity: 5,058 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 10,1 %
Bitterness: 40,6 IBUs
Est Color: 34,2 EBC
Measured Original Gravity: 17,000 Plato
Measured Final Gravity: 3,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 7,7 %
Calories: 667,0 kcal/l
Measured Final Gravity: 3,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 7,7 %
Calories: 667,0 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Mitt oppsett, Full Body
Sparge Water: -36,87 l
Sparge Temperature: 66,0 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,53
Measured Mash PH: 5,20
Sparge Water: -36,87 l
Sparge Temperature: 66,0 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,53
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 20,40 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
Steg 1 | Add 86,03 l of water at 69,8 C | 66,0 C | 45 min |
Steg 2 | Add 0,00 l of water at 78,0 C | 78,0 C | 10 min |
utvasking | Add 29,93 l of water at 86,2 C | 80,0 C | 3 min |
Sparge: Fly sparge with -36,87 l water at 66,0 C
Mash Notes: Kontinuerlig sirkulasjon av vørter. På slutten heves temp til 78 grader for å stoppe enzymaktiviteten og det hele vaskes ut med vann over 85 grader - 15 liter
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 294,10 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Single Stage
Pressure/Weight: 294,10 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Single Stage
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 100 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Carbonation Used: Bottle with 100 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Notes
Her brukte jeg Malt som jeg fikk av Tore, Grimstad produsert korn - maltet yttaskjærs.Denne malten var det ikke mye næring i. Jeg endte opp etter å ha dobbeltmesket på 12 Plato.
Tilsatte 1 kg kandisukker, 1 kilo demerara og en kilo druesukker
Jeg skylte i tillegg med for mye vann og måtte koke i 90 minutter
OG endte på 17 Plato
5. feb på morgenen - gjære godt i bøttene
kommer til å tappe over 10 liter i glassdunk og tilsetter 500 g mørk kandisukker
8. feb dunkene har roet seg, målte den ene dunken til 1012 Oechsel
den lille glassdunken blupper fremdeles
1. dunk 20 liter flasket 17.feb 2016 - klar og fin - smaker godt allerede :-)
2. dunk flasket 20. deb 2016
dunk nr 3 på 10 liter med ekstra kadissukker flasket 24. februar - denne smakte godt belgisk men foreløpig en del alkohol smak - skal få stå en stund
090316 testet trykk i liten flaske 11% - litt lite karbonering enda men god pifft v åpning - smakte nokså mye sprit - skal få stå lenge :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar