Ølet er luke nr 15 i årets julekalender blandt bryggere i Grimstad og omegn.
Jeg traff ikke helt på smak og fylde, men er veldig fornøyd. Kanskje den kommer seg med litt lagring.
Kentucky burbon fat vokser ikke på trær i nærheten, så jeg har jukset litt med nyinnkjøpte 30 l eiekfat fra Bryggselv.
Ølet lå ca 3 uker på fat(siden de var helt nye) og når jeg flasket tilsatte jeg ca 1 dl Kentucky Straight Burbon på 20 liter øl.
Resultatet er flasket på 0,33 flasker og har fått godgjøre seg litt.
Her er oppskriften min fra Beersmith
Intensified Coffee Porter #102
Imperial Stout (20 C)
Type: All Grain
Batch Size: 60,00 l
Boil Size: 68,54 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 63,54 l
Final Bottling Vol: 59,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Batch Size: 60,00 l
Boil Size: 68,54 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 63,54 l
Final Bottling Vol: 59,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 25 Jul 2017
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 74,00 %
Est Mash Efficiency: 75,2 %
Taste Rating: 30,0
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 74,00 %
Est Mash Efficiency: 75,2 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
12,00 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
9,00 kg | Fuglsang Pale Malt (9,7 EBC) | Grain | 2 | 41,9 % |
2,25 kg | Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) | Grain | 3 | 10,5 % |
2,25 kg | Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8 EBC) | Grain | 4 | 10,5 % |
0,50 kg | Aromatic Malt (51,2 EBC) | Grain | 5 | 2,3 % |
0,50 kg | Black Malt (Thomas Fawcett) (1300,2 EBC) | Grain | 6 | 2,3 % |
2,00 kg | Light Dry Extract (15,8 EBC) | Dry Extract | 7 | 9,3 % |
2,50 kg | Demerara Sugar (3,9 EBC) | Sugar | 8 | 11,6 % |
2,00 kg | Candi Sugar, Amber (147,8 EBC) | Sugar | 9 | 9,3 % |
0,50 kg | Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) | Sugar | 10 | 2,3 % |
300,00 g | East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60,0 min | Hop | 11 | 46,8 IBUs |
3,00 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 12 | - |
100,00 g | East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 5,0 min | Hop | 13 | 3,1 IBUs |
12,00 g | natron (Boil 0,0 mins) | Spice | 14 | - |
6,00 g | gips (Boil 0,0 mins) | Spice | 15 | - |
1,00 kg | kaffe (Boil 0,0 mins) | Spice | 16 | - |
3,0 pkg | Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml] | Yeast | 17 | - |
3,00 tsp | Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) | Other | 18 | - |
3,00 g | Brewers clarex (Primary 0,0 mins) | Spice | 19 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 21,774 Plato
Est Final Gravity: 1,824 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 11,3 %
Bitterness: 49,9 IBUs
Est Color: 143,1 EBC
Est Final Gravity: 1,824 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 11,3 %
Bitterness: 49,9 IBUs
Est Color: 143,1 EBC
Measured Original Gravity: 21,500 Plato
Measured Final Gravity: 2,564 Plato
Actual Alcohol by Vol: 10,7 %
Calories: 874,0 kcal/l
Measured Final Gravity: 2,564 Plato
Actual Alcohol by Vol: 10,7 %
Calories: 874,0 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Temperature Mash, 2 Step, Full Body
Sparge Water: 28,82 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,06
Measured Mash PH: 5,20
Sparge Water: 28,82 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,06
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 21,50 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
Protein Rest | Add 54,74 l of water at 70,4 C | 66,0 C | 70 min |
Saccharification | Add -0,00 l of water and heat to 72,0 C over 5 min | 72,0 C | 15 min |
Mash Out | Heat to 76,0 C over 10 min | 76,0 C | 10 min |
Sparge: Fly sparge with 28,82 l water at 75,6 C
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 347,04 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Fermenter:
Pressure/Weight: 347,04 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Fermenter:
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Est: Bottle with 347,04 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 111,33 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Carbonation Est: Bottle with 347,04 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 111,33 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Notes
kaldbrygg kaffen dagen i forrveien -1 kg kaffe til 2 liter vann - bønnene males på kvern og skal stå i vann i romtemperatur 12-18 timer25.07.17 jeg manglet en halv kilo demerarasukker, tilsatte i steden druesukker - 1 kg
26.07.17 - ble nokså tykk kaffegrøt. når kokingen var ferdig ble det hele silt oppi vørteren og jeg skylte med 6 liter vann for å få ut mest mulig av kaffen.
Jeg fylte 3 dunker til 19 liters merket under avkjøling. OG viste 23. etterfylte ca 1,5 liter kaldt vann i hver dunk.
ble satt på garasjeloftet hvor det var 27 grader på kvelden. morgenen 26. stormgjæret alle bøttene :-)
080817 målt il 1020 oechselvekt fylt på fat
lagres etter utgjæring på eikefat i 3 uker
flasket 29. august 2017 på 0,33 flasker - det ble mange og fikk ca 45 liter å flaske
jeg målte opp ca 20 liter i flaskedunken og tilsatte sukkerlake med 2 g pr liter samt 1 dl Kentucky Bourbon
Created with BeerSmith