Gambrinus pilsner #64 og #66 brygget 11.januar og 26. februar 2015
Oppskriftene er beregnet til 75 liter 5-6%
Disse er til bryllupet 1. august til Marianne og Thor Haakon på Hustadvika.
#64 ble brygget med lys Tysk pilsnermalt, #65 ble brygget med
Fuglsang sin pilsnermalt.
#66 ble nokså mye mørkere i fargen - den skal jeg ikke bruke igjen på Gambrinus.
#64
Ingredients
Amt |
Name |
Type |
# |
%/IBU |
18,49 g |
Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) |
Water Agent |
1 |
- |
14,30 kg |
Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) |
Grain |
2 |
89,4 % |
1,00 kg |
Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) |
Grain |
3 |
6,3 % |
0,70 kg |
Munich Malt (15,0 EBC) |
Grain |
4 |
4,4 % |
45,00 g |
Victoria [15,70 %] - Boil 60,0 min |
Hop |
5 |
25,6 IBUs |
67,96 g |
Saaz [3,20 %] - Boil 15,0 min |
Hop |
6 |
3,9 IBUs |
54,37 g |
Saaz [3,20 %] - Boil 5,0 min |
Hop |
7 |
1,3 IBUs |
2,7 pkg |
Czech Budejovice Lager (White Labs #WLP802) [35,49 ml] |
Yeast |
8 |
- |
1,40 g |
BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) |
Fining |
9 |
- |
2,69 Items |
Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) |
Other |
10 |
- |
Gravity, Alcohol Content and Color
Bitterness: 30,7 IBUs
Est Color:
6,4 EBC
Measured Original Gravity: 13,000
Plato (1053 Oechsle)
Measured Final Gravity: 3,600 Plato (1014 Oechsle)
Actual Alcohol by Vol: 6 % m karbonering 4g sukker pr liter
Calories: 498,5 kcal/l
#66
Ingredients
Amt |
Name |
Type |
# |
%/IBU |
18,49 g |
Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) |
Water Agent |
1 |
- |
9,13 kg |
Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) |
Grain |
2 |
57,7 % |
5,00 kg |
Pilsnerv2R Fuglsang (7 EBC) |
Grain |
3 |
31,6 % |
1,00 kg |
Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) |
Grain |
4 |
6,3 % |
0,70 kg |
Munich Malt (15,0 EBC) |
Grain |
5 |
4,4 % |
45,00 g |
Victoria [15,70 %] - Boil 60,0 min |
Hop |
6 |
25,7 IBUs |
67,96 g |
Saaz [3,20 %] - Boil 15,0 min |
Hop |
7 |
3,9 IBUs |
54,37 g |
Saaz [3,20 %] - Boil 5,0 min |
Hop |
8 |
1,3 IBUs |
2,7 pkg |
Czech Budejovice Lager (White Labs #WLP802) [35,49 ml] |
Yeast |
9 |
- |
1,40 g |
BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) |
Fining |
10 |
- |
2,69 Items |
Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) |
Other |
11 |
- |
Gravity, Alcohol Content and Color
Bitterness: 30,9 IBUs
Est Color:
7,9 EBC
Measured Original Gravity: 12,000
Plato
Measured Final Gravity: 4,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 5 % med 4g sukker per liter
Calories: 459,6 kcal/l
#66 ga litt lavere utbytte enn #64, kan ha noe med mesketemp å gjøre.
Begge endte med 78 liter ferdig vørter. Bilder fra begge bryggedagene:
Ny patent for opphenging av grilltennere.
Kokekaret blir så fullt at de ikke kan henge over kanten.
Jeg må i tillegg henge opp meskesylinderen.
Humle gjøres klar
|
Sleit litt 3 februar med at vannet frøs |