Wit #94 er en "kinderegg" Wit
Brygget 6. oktober 2016,
Den er tweaket litt med hensyn på maltmengde og (litt mer av alt)
Jeg har benyttet Saison gjær på denne wit - gjærer godt ut
dunk nr 1 ble tilsatt ei flaske 750 ml tyttebærsaft fra IKEA
dunk nr 2 ble delt i 2 og tilsatt vin basert på egen fruktavling
del 1 - plommevin - ca 8 liter 7%
del 2 - druevin - ca 10 liter 7%
Vin 1: slowjuicet plommer fra egen hage, kokte opp og avkjølte - tilsatt nottingham gjær og har gjæret helt ut.
Jeg har benyttet Saison gjær på denne wit - gjærer godt ut
dunk nr 1 ble tilsatt ei flaske 750 ml tyttebærsaft fra IKEA
dunk nr 2 ble delt i 2 og tilsatt vin basert på egen fruktavling
del 1 - plommevin - ca 8 liter 7%
del 2 - druevin - ca 10 liter 7%
Vin 1: slowjuicet plommer fra egen hage, kokte opp og avkjølte - tilsatt nottingham gjær og har gjæret helt ut.
Vin 2: plukket blå druer fra egen hage og benyttet saftkoker for å hente ut juice - kokte opp juicen og avkjølte - tilsatte nottinghamgjær og gjæret helt ut
begge vinene har gjæret på små glassballonger (10 litere)
Tyttebærølet blir til JuleWit med en liten touch av tyttebær - har ettergjæret i litt over 2 uker, smakte på ei flaske i helga 5. nov 2016 - den blir go.
Denne vil bli brukt i adventskalenderen som Espen G organiserer.
begge vinene har gjæret på små glassballonger (10 litere)
Tyttebærølet blir til JuleWit med en liten touch av tyttebær - har ettergjæret i litt over 2 uker, smakte på ei flaske i helga 5. nov 2016 - den blir go.
Denne vil bli brukt i adventskalenderen som Espen G organiserer.
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
13,47 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
10,00 kg | Pilsnermalt (4,5 EBC) | Grain | 2 | 69,0 % |
2,50 kg | Wheat (BestMälz) (4,0 EBC) | Grain | 3 | 17,2 % |
2,00 kg | Wheat, Torrified (Thomas Fawcett) (3,9 EBC) | Grain | 4 | 13,8 % |
25,00 g | Citra [12,00 %] - Boil 60,0 min | Hop | 5 | 14,1 IBUs |
2,69 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 6 | - |
50,00 g | Citra [12,00 %] - Boil 5,0 min | Hop | 7 | 5,6 IBUs |
2,0 pkg | French Saison (Omega #OYL-026) | Yeast | 8 | - |
2,69 tsp | Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) | Other | 9 | - |
50,00 g | Coriander Seed (Secondary 5,0 mins) | Spice | 10 | - |
50,00 g | Orange Peel, Bitter (Secondary 5,0 mins) | Spice | 11 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 14,926 Plato
Est Final Gravity: 2,257 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,9 %
Bitterness: 19,7 IBUs
Est Color: 9,0 EBC
Est Final Gravity: 2,257 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,9 %
Bitterness: 19,7 IBUs
Est Color: 9,0 EBC
Measured Original Gravity: 15,000 Plato
Measured Final Gravity: 1,500 Plato
Actual Alcohol by Vol: 7,3 %
Calories: 571,7 kcal/l
Measured Final Gravity: 1,500 Plato
Actual Alcohol by Vol: 7,3 %
Calories: 571,7 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Infusion Mash with Precooked Adjuncts
Sparge Water: 0,14 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,71
Measured Mash PH: 5,20
Sparge Water: 0,14 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,71
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 14,50 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
Protein Rest | Add 57,47 l of water at 36,2 C | 35,0 C | 20 min |
Protein Rest | Error: Infusion temperature above boiling. Add more water! | 50,0 C | 30 min |
Saccharification | Add 0,00 l of water at 65,0 C | 65,0 C | 60 min |
Saccharification | Add 0,00 l of water and heat to 72,0 C over 0 min | 72,0 C | 15 min |
Saccharification | Add 0,00 l of water and heat to 78,0 C over 0 min | 78,0 C | 10 min |
Mash Out | Add 16,57 l of water at 78,0 C | 78,0 C | 10 min |
Smak og aroma føltes veldig bra når jeg flasket
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar