mandag 7. november 2016

Wit #94

Wit #94 er en "kinderegg" Wit

Brygget 6. oktober 2016,

Den er tweaket litt med hensyn på maltmengde og (litt mer av alt)

Jeg har benyttet Saison gjær på denne wit - gjærer godt ut
dunk nr 1 ble tilsatt ei flaske 750 ml tyttebærsaft fra IKEA
dunk nr 2 ble delt i 2 og tilsatt vin basert på egen fruktavling
del 1 - plommevin - ca 8 liter 7%
del 2 - druevin - ca 10 liter 7%

Vin 1: slowjuicet plommer fra egen hage, kokte opp og avkjølte - tilsatt nottingham gjær og har gjæret helt ut.
Vin 2: plukket blå druer fra egen hage og benyttet saftkoker for å hente ut juice - kokte opp juicen og avkjølte - tilsatte nottinghamgjær og gjæret helt ut
begge vinene har gjæret på små glassballonger (10 litere)

Tyttebærølet blir til JuleWit med en liten touch av tyttebær - har ettergjæret i litt over 2 uker, smakte på ei flaske i helga 5. nov 2016 - den blir go.
Denne vil bli brukt i adventskalenderen som Espen G organiserer.

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
13,47 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
10,00 kgPilsnermalt (4,5 EBC)Grain269,0 %
2,50 kgWheat (BestMälz) (4,0 EBC)Grain317,2 %
2,00 kgWheat, Torrified (Thomas Fawcett) (3,9 EBC)Grain413,8 %
25,00 gCitra [12,00 %] - Boil 60,0 minHop514,1 IBUs
2,69 ItemsWhirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)Fining6-
50,00 gCitra [12,00 %] - Boil 5,0 minHop75,6 IBUs
2,0 pkgFrench Saison (Omega #OYL-026)Yeast8-
2,69 tspYeast Nutrient (Primary 3,0 days)Other9-
50,00 gCoriander Seed (Secondary 5,0 mins)Spice10-
50,00 gOrange Peel, Bitter (Secondary 5,0 mins)Spice11-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 14,926 Plato
Est Final Gravity: 2,257 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,9 %
Bitterness: 19,7 IBUs
Est Color: 9,0 EBC
Measured Original Gravity: 15,000 Plato
Measured Final Gravity: 1,500 Plato
Actual Alcohol by Vol: 7,3 %
Calories: 571,7 kcal/l

Mash Profile

Mash Name: Infusion Mash with Precooked Adjuncts
Sparge Water: 0,14 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,71
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 14,50 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein RestAdd 57,47 l of water at 36,2 C35,0 C20 min
Protein RestError: Infusion temperature above boiling. Add more water!50,0 C30 min
SaccharificationAdd 0,00 l of water at 65,0 C65,0 C60 min
SaccharificationAdd 0,00 l of water and heat to 72,0 C over 0 min72,0 C15 min
SaccharificationAdd 0,00 l of water and heat to 78,0 C over 0 min78,0 C10 min
Mash OutAdd 16,57 l of water at 78,0 C78,0 C10 min

Smak og aroma føltes veldig bra når jeg flasket









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar