for og med Jan-Asle.
Denne utgaven er tweaket litt i forhold til styrke - har laget ekstra filter til Speidelen som gir mulighet for 15 kg malt i maltrøret.
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
13,21 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
10,57 g | Tilsett sukkerlake - Salt (Mash 60,0 mins) | Flavor | 2 | - |
15,00 kg | Pale Ale (BestMälz) (5,0 EBC) | Grain | 3 | 100,0 % |
70,00 g | Northern Brewer [4,60 %] - Boil 60,0 min | Hop | 4 | 14,7 IBUs |
50,00 g | Cascade [6,60 %] - Boil 10,0 min | Hop | 5 | 5,5 IBUs |
1,20 kg | Stikkelsbær (Boil 0,0 mins) | Flavor | 6 | - |
100,38 g | Tindbær (Boil 0,0 mins) | Spice | 7 | - |
1,0 pkg | Nottingham Ale Yeast (White Labs #WLP039) [35,49 ml] | Yeast | 8 | - |
2,64 tsp | Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) | Other | 9 | - |
2,64 g | Brewers clarex (Primary 0,0 mins) | Spice | 10 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 16,194 Plato
Est Final Gravity: 2,883 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,3 %
Bitterness: 20,2 IBUs
Est Color: 10,2 EBC
Est Final Gravity: 2,883 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,3 %
Bitterness: 20,2 IBUs
Est Color: 10,2 EBC
Measured Original Gravity: 17,000 Plato
Measured Final Gravity: 2,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 8,2 %
Calories: 661,8 kcal/l
Measured Final Gravity: 2,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 8,2 %
Calories: 661,8 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Temperature Mash, 1 Step, Medium Body
Sparge Water: -4,39 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,70
Measured Mash PH: 5,20
Sparge Water: -4,39 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,70
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 15,00 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
vamr opp vann til 60 grader | Add 80,74 l of water and heat to 60,0 C over 0 min | 60,0 C | 0 min |
Saccharification | Add 0,01 l of water and heat to 65,0 C over 0 min | 65,0 C | 60 min |
Mash Out | Heat to 75,0 C over 0 min | 75,0 C | 15 min |
Mesk etter Speidel sitt standardprogram som var forhåndsprogrammert.
Temmelig klar vørter når meskeprosessen var ferdig :-)
Denne ble veldig god etter å ha stått ett par 4 uker på flaske.
Smaker litt av stikkelsbær og tindbær, litt tørr og en liten tøtsj av salt i etterkant
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar