mandag 7. november 2016

Salty Kiss #92

Salty Kiss #92 er en klone fra Magic Rock Brewing Company, brygget 14. september 2016
for og med Jan-Asle.

Denne utgaven er tweaket litt i forhold til styrke - har laget ekstra filter til Speidelen som gir mulighet for 15 kg malt i maltrøret.

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
13,21 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
10,57 gTilsett sukkerlake - Salt (Mash 60,0 mins)Flavor2-
15,00 kgPale Ale (BestMälz) (5,0 EBC)Grain3100,0 %
70,00 gNorthern Brewer [4,60 %] - Boil 60,0 minHop414,7 IBUs
50,00 gCascade [6,60 %] - Boil 10,0 minHop55,5 IBUs
1,20 kgStikkelsbær (Boil 0,0 mins)Flavor6-
100,38 gTindbær (Boil 0,0 mins)Spice7-
1,0 pkgNottingham Ale Yeast (White Labs #WLP039) [35,49 ml]Yeast8-
2,64 tspYeast Nutrient (Primary 3,0 days)Other9-
2,64 gBrewers clarex (Primary 0,0 mins)Spice10-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 16,194 Plato
Est Final Gravity: 2,883 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,3 %
Bitterness: 20,2 IBUs
Est Color: 10,2 EBC
Measured Original Gravity: 17,000 Plato
Measured Final Gravity: 2,000 Plato
Actual Alcohol by Vol: 8,2 %
Calories: 661,8 kcal/l

Mash Profile

Mash Name: Temperature Mash, 1 Step, Medium Body
Sparge Water: -4,39 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,70
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 15,00 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
vamr opp vann til 60 graderAdd 80,74 l of water and heat to 60,0 C over 0 min60,0 C0 min
SaccharificationAdd 0,01 l of water and heat to 65,0 C over 0 min65,0 C60 min
Mash OutHeat to 75,0 C over 0 min75,0 C15 min


Mesk etter Speidel sitt standardprogram som var forhåndsprogrammert.





Temmelig klar vørter når meskeprosessen var ferdig :-)

Denne ble veldig god etter å ha stått ett par 4 uker på flaske.
Smaker litt av stikkelsbær og tindbær, litt tørr og en liten tøtsj av salt i etterkant










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar