Saison #91 brygget 7. september 2016
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
13,74 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
13,00 kg | Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) | Grain | 2 | 87,2 % |
1,00 kg | Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) (118,2 EBC) | Grain | 3 | 6,7 % |
0,90 kg | Caramel Light (BestMälz) (30,0 EBC) | Grain | 4 | 6,0 % |
110,00 g | Northern Brewer [4,60 %] - Boil 60,0 min | Hop | 5 | 22,8 IBUs |
2,75 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 6 | - |
65,00 g | Cascade [5,50 %] - Steep/Whirlpool 0,0 min | Hop | 7 | 0,0 IBUs |
2,0 pkg | Danstar belle saison (http://www.danstaryeast.com/products/belle-saison-yeast #) | Yeast | 8 | - |
1,04 g | BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) | Fining | 9 | - |
2,00 Items | Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) | Other | 10 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 16,126 Plato
Est Final Gravity: 2,195 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,6 %
Bitterness: 22,8 IBUs
Est Color: 18,7 EBC
Est Final Gravity: 2,195 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,6 %
Bitterness: 22,8 IBUs
Est Color: 18,7 EBC
Measured Original Gravity: 17,000 Plato
Measured Final Gravity: 1,500 Plato
Actual Alcohol by Vol: 8,5 %
Calories: 659,2 kcal/l
Measured Final Gravity: 1,500 Plato
Actual Alcohol by Vol: 8,5 %
Calories: 659,2 kcal/l
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
Steg 1 | Add 55,08 l of water at 68,3 C | 64,0 C | 30 min |
Steg 2 | Add -0,00 l of water at 65,0 C | 65,0 C | 15 min |
Steg 3 | Add 0,00 l of water at 73,0 C | 73,0 C | 0 min |
utvasking varmet opp til 78 grader i 15 minutter og skyllet ut med 16 liter varmt vann Notater: Gjæret 5 dager på 28-29 grader - temp justert ned til 22 første dunk målt til 1008, andre til 1006 1006 satt i kjøleskap 14.09.16 - flasket 25.09.16 etter andre forsøk - forsøkte først å flaske 22.0.16 men da var det en stor isklump i bøtta, skrudde opp temperaturen litt i kjøleskapet dunk 2 satt i kjøleskap 25.09.16 og flasket 27.09.16 Smak: Ble som vanlig veldig god |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar