fredag 12. september 2014

IPA single hop Citra #58

Brygget 30. august 2014.


IPA single hop Citra #58 


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
13,74 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
11,77 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 2 76,1 %
2,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) Grain 3 12,9 %
1,40 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 4 9,0 %
0,30 kg Melanoiden Malt (39,4 EBC) Grain 5 1,9 %
70,00 g Citra [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 45,1 IBUs
25,00 g Citra [14,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 8,0 IBUs
25,00 g Citra [14,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 3,2 IBUs
2,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 9 -
1,04 g BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) Fining 10 -
2,08 Items Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) Other 11 -
50,00 g Citra [14,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 66 grader

Bryggenotater:
refractometeravlesning
11:45 9P
12:00 10P
12:30 12P satt opp temp til 78
13:45 preboil 13P 56 liter
OG 14 P 50 liter

Begge dunkene gjærer på ca 20'

Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon

Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme

Fosskoking
Koking i 60 minutter med humletilsetting på gitt tid. 
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.


Batch nr 58 er på dunk :-)
IBU 56
OG 14 Plato (1057 Oechsel) 50 liter 
 FG 4 Plato (1016 Oechsel)



Jeg har gått til anskaffelse av beergun fra Blichmann så nå skal ølet karboneres på fat og så tappes på flasker :-)
Ølet blir tappet om til en smalere dunk som settes i kjøleskap på ca 0'
Når ølet har stått ett par dager, felles det meste av gjæren ut og jeg tapper over på Corneliusfat
Fra fat kobler jeg til beergun, fyller og korker flaskene.
Gleder meg til å prøve :-)

Den ene dunken ble tanket i går 14. sept 19 liter og jeg satte på  2 BAR trykk i 5 minutter mens jeg rullet fatet på gulvet. Tipper øllet holdt ca 3 grader. Resten av dunken tenkte jeg å ha over i dunk nr 2 som stod klar til nedkjøling. Fikk sjokk når jeg åpnet lokket, da så det slik ut.


Sannsynligvis så har det kommet oppi bakterier ved omstikking - 25 liter IPA gikk rett i vasken :-(

Jeg vasket bøtte godt og tilsatte sterk Starsan løsning. Håper det går bra neste gang jeg bruker denne bøtta. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar