APA #56 brygget 4. august 2014
Dette er ett forsøk på å klone Lervig sin Lucky Jack
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
19,07 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
12,00 kg | Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) | Grain | 2 | 90,9 % |
0,60 kg | Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) | Grain | 3 | 4,5 % |
0,40 kg | Pale chrystal (75,0 EBC) | Grain | 4 | 3,0 % |
0,20 kg | Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) | Grain | 5 | 1,5 % |
10,00 g | Citra [14,00 %] - Boil 60,0 min | Hop | 6 | 6,7 IBUs |
2,08 g | Protafloc granules (Boil 15,0 mins) | Fining | 7 | - |
50,00 g | Amarillo [8,90 %] - Boil 15,0 min | Hop | 8 | 10,5 IBUs |
50,00 g | Chinook [11,60 %] - Boil 5,0 min | Hop | 9 | 5,5 IBUs |
50,00 g | Citra [14,00 %] - Boil 5,0 min | Hop | 10 | 6,6 IBUs |
2,0 pkg | Danstar Belle Saison Slurry | Yeast | 11 | - |
1,04 g | BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) | Fining | 12 | - |
2,08 Items | Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) | Other | 13 | - |
50,00 g | Citra [14,00 %] - Dry Hop 4,0 Days | Hop | 14 | 0,0 IBUs |
Mesking i utgangspunktet på 67 grader til det meste av sukkeret er omdannet, så opp til 78 grader i 5-10 minutter. vasker ut med 7 liter varmt vann (i følge kollega, litt for lite - burde vært 14 liter
refractormeteravlesning
0920 4P 60' tempen synker når malten has i meskekaret
0930 5P 64'
0945 7P 67'
1000 9P 67'
1015 10P 67'
1030 10,5P 67
1045 11P 67' satt opp temp til 72'
1115 11,5P 72' satt temp på 78'
1130 12 P 78'
1140 preboil 11P 58liter
1155 boil
1330 avkjølt, OG 14 51 liter
090814 målt FG 1006 på dunk 1, den andre var på 1010, tappet om og tilsatt 50 g citra til hver dunk
dunken med 1006 ble satt kjøligere (18 grader) og flasket etter ei uke. dun 2 fikk samme behandling, men på tank.
OG 14 P (spot on) 51 liter
IBU 29
OG 14 P 1058, FG endte på 1006 eller 1,5 P noe som gir ca 7% m 4g sukker pr liter for karbonering.
Kapsellabel
Flaskelabel |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar