Brygget 19. feb 2014 som brygg nr 2 denne dagen. Startet dagen med å brygge APA
Wit #50
Malt:
Pilsner 2 rad 6,2 kg
Hvete umaltet 6,2 kg
Lys spraymalt 2 kg
Humle:
Amarillo 11,9% 35g 60 minutter, jeg brukte Amarilloen fra Whirlpool på APA
Andre tilsettninger:
Pomeranskall 56g kokes i 5 minutter
Knust koriander 50g kokes i 5 minutter
servomyces
Gjær:
WLP 400
Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 63 grader
15 min etter omrøring utenfor meskekare 3 P
30 min etter omrøring utenfor meskekare 4,5 P
35 min, setter temp til 65'
65' etter 15 min 5 P
satte opp temperaturen til 66' etter 49 minutt
50 min etter omrøring utenfor meskekare 5 P rørt i mesken
60 min etter omrøring utenfor meskekare 6 P rørt i mesken
64 min skrudd opp til 67' rørt i mesken
75 min etter omrøring utenfor meskekare 6 P
setter temp til 72
skylte m 6 liter varmt vann, målte 6,5 P
tilsatt 1 kg spraymalt løst i ,7 l vann -> 8 P
tilsatt 1 kg spraymalt løst i ,7 l vann -> 9,5 P 62 liter
kokt ned en times tid til 58 liter 11 P
Denne Witen holdt på å gå adundas, tror ikke jeg har fått knust hvete kornene bra nok, hadde i tillegg biller i hveten - bugwit :-)
Jeg hadde heldigvis spraymalt liggende hjemme, slik at jeg fikk opp OG noen knepp.
Malt veies og knuses
Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon
Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme
Koking og avkjøling ferdig, tapper over på bøttene
Batch nr 50 er på dunk :-)
Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid.
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.
IBU 19
OG 12,5 P , FG forventet 3-4 P . 49 liter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar