StoutNils #48
Malt:
Pilsner 2 rad 5 kg
Maris Otter 6 kg
Havregryn, store 1 kg
Pale chocolate 1 kg
Roasted Barley 0,7 kg
Smoked malt 0,7 kg
rug 0,5 kg
Humle:
Stella 13% 50 g 60 minutter
Hallertauer Mittelfruh 4% 44 g 60 minutter
Andre tilsettninger:
servomyces
Gjær:
Danstar Belle Saison slurry
Startet mesking på 65' og gikk opp til 67' etter 15 minutter. holdt 67' i 40 min.
Leste av refractormeter jamt
15 min 10 plato 65'
30 min 12 plato 67'
45 min 13 plato 67'
Temperaturen ble skrudd opp til 74' og holdt der ca 5 minutter
Preboil refractormeter 13 plato, 58 liter
etter koking 14,2 Plato 53 liter
Malt veies og knuses
65 l vann varmes i bryggekjelen, og meskerøret settes oppi.
Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid.
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.
IBU 40
Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram.OG 14,2 1058, FG 1011 oec.
Erfaringer: Gjæren er veldig bra, legger seg godt på bunnen
Smak: Etter 1 mnd på flaske, smaker bra :-) Denne blir nok kjempegod over tid
11 liter av StoutNils ble etter gjæring tappet over i glassdunk og tilsatt amerikanske eikechips.
Dette stod kaldt i 2 måneder og ble tappet om for flasking. 2,5g demerarasukker, litt fersk gjær samt en liten flaske glenfiddich singlemalt 5cl ble tilsatt og flasket.
Smaken foreløpig er topp :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar