Pilsner Gambrinus #47
Malt:
Pilsner 2 rad 14 kg
Maris Otter 1,07 kg
Cara pils 0,79 kg
Biscuit 0,4 kg
Munich 0,06 kg
Humle:
Saaz 3,2% 170 g 60 minutter
Saaz 3,2% 100 g 30 minutter
Saaz 3,2% 15 g 15 minutter
Saaz 3,2% 37 g 0 minutter
Andre tilsettninger:
servomyces
Gjær:
SafLager West European Lager S-23
Startet mesking på 64' og gikk opp til 65' etter 20 minutter. holdt 65' i 30 min, eller sånn ca til refractometeret viste 14-15 Plato.
Temperaturen ble skrudd opp til 78' og holdt der ca 5 minutter
Malt veies og knuses
62 l vann varmes i bryggekjelen, og meskerøret settes oppi. Malt og gresskar fordeles jamt.
Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid.
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.
IBU 37
Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram.OG målt til 16,2 Plato eller 1066 oechsel, jeg endte opp med 44 liter ferdig vørter
Erfaringer: Gjæren var lite flokkulerende, skal ikke bruke den neste gang.
Smak: etter 1 mnd på flaske, smaker høgg. 2 mnd på flaske :-)
3 mnd på flaske, den ble veldig god
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar