StoutNils #81 brygget 4. november 2015
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
12,00 kg | Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) | Grain | 1 | 72,7 % |
1,20 kg | Pale chocolate (600,0 EBC) | Grain | 2 | 7,3 % |
1,10 kg | Oats, Flaked (2,0 EBC) | Grain | 3 | 6,7 % |
0,80 kg | Smoked Malt (17,7 EBC) | Grain | 4 | 4,8 % |
0,60 kg | Rye Malt (9,3 EBC) | Grain | 5 | 3,6 % |
0,50 kg | Roasted Barley (591,0 EBC) | Grain | 6 | 3,0 % |
0,30 kg | Chrystal 150 (150,0 EBC) | Grain | 7 | 1,8 % |
70,00 g | Galaxy [12,30 %] - Boil 60,0 min | Hop | 8 | 39,7 IBUs |
2,75 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 9 | - |
2,0 pkg | Nottingham Ale Yeast (White Labs #WLP039) [35,49 ml] | Yeast | 10 | - |
2,75 tsp | Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) | Other | 11 | - |
1,04 g | BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) | Fining | 12 | - |
2,00 Items | Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) | Other | 13 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Kjører dobbeltmesk
varmer opp 55 liter vann til 38 grader, har oppi ca halvparten av malten og kjører opp til 65 grader - mesker 1 time
skyller med 6 liter vann
mesker resten av malten i en tim på 65 grader, skrur opp til 78 grader og mesker 10-15 minutter
glemte å ha oppi protaflock i denne :-(
varmer opp 55 liter vann til 38 grader, har oppi ca halvparten av malten og kjører opp til 65 grader - mesker 1 time
skyller med 6 liter vann
mesker resten av malten i en tim på 65 grader, skrur opp til 78 grader og mesker 10-15 minutter
glemte å ha oppi protaflock i denne :-(
OG 18 Plato (1074) FG 4 Plato (1015) flasket23. og 24 nov 2015 nov m 3 gram sukker pr liter
Meskestart |
IBU 40
Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram. )Effektivitet målt til 74%
Smak og aroma ved tapping lover bra. Skulle egentlig hatt oppi avkok av lakrisrot v tapping, det glemte jeg.
Januar 2016 - smaker bra, kunne vært litt mer røyksmak og selvfølgelig lakrisrota jeg glemte.
Karboneringen har enda litt å gå på, men er vesentlig bedre enn RISen #77