tirsdag 25. august 2015

Humlesus #72

Humlesus #72 mitt første lettøl

Detter er fjerde brygg på Speidel Braumeister 50 kjøpt hos Bryggselv i Arendal
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
10,57 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
1,00 kgCara-Pils/Dextrine (3,9 EBC)Grain231,7 %
1,00 kgCaramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)Grain331,7 %
1,00 kgPale Malt (2 Row) US (3,9 EBC)Grain431,7 %
0,15 kgVienna Malt (6,9 EBC)Grain54,8 %
25,00 gAmarillo [9,20 %] - Boil 30,0 minHop614,7 IBUs
100,00 gCascade [5,50 %] - Boil 2,0 minHop73,9 IBUs
20,00 gGalaxy [12,30 %] - Boil 2,0 minHop81,7 IBUs
1,0 pkgSafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml]Yeast9-
0,80 gBREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins)Fining10-
1,60 ItemsYeast Nutrient (Primary 0,0 days)Other11-
140,00 gCascade [5,50 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop12
0,0 IBUs

Mesking på 67 grader i 40 minutter, ingen skylling - poenget er å få litt gjærbart sukker, ikke for mye.

Mengde er 40 liter, jeg flasket 20 liter m 4 g sukker pr liter, og hadde 19 liter på fat hvor jeg tilsatte CO2.

OG 3 P eller1012
Smaker godt Cascade humle, litt for tynn og tørr FG 1004 O eller 1 P.
Nokså mye bitterhet i og med at den ble veldig tørr/tynn, men lettdrikkelig og god tørstedrikk.
Erfaring til neste gang er å tilsette 1 kg med Caramalt 120 for å få mye mer sødme og farge.

Flaskeølet holder 1,4% alkohol mens fatølet er på 1,1% - omtrent som surmelk :-)







Temmelig klar vørter når meskeprosessen var ferdig :-)














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar