Ingefærøl #60
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
13,74 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
10,00 kg | Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) | Grain | 2 | 95,2 % |
0,50 kg | Melanoiden Malt (39,4 EBC) | Grain | 3 | 4,8 % |
20,00 g | Northern Brewer [8,70 %] - Boil 60,0 min | Hop | 4 | 9,4 IBUs |
200,00 g | Ginger Root (Boil 12,0 mins) | Herb | 5 | - |
20,00 g | Saaz [3,20 %] - Boil 5,0 min | Hop | 6 | 0,7 IBUs |
2,0 pkg | Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] | Yeast | 7 | - |
1,04 g | BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) | Fining | 8 | - |
2,08 Items | Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) | Other | 9 | - |
40,00 g | Ginger Root (Secondary 5,0 days) | Herb | 10 | - |
Ingefær |
Tilsatt 60 liter varmt vann i berederen, mesketemp 65 grader, oppvarming på slutten til 78 grader
måler med refractometer underveis.
Skyller med 12 liter vann, mer enn det jeg har brukt å gjøre tidligere - håper å oppnå større utbytte.
I følge BeerSmith, så fikk jeg ett utbytte på 74,4% :-)
Ferdig skivet ingefær |
Bøttene gjærer på ca 20' i lufttemp. WLP 007 . Etter 7 døgn, koker jeg opp skivet ingefær i ett par tre dl vann. koker i 3 minutter. Vannet fordeler jeg på de 2 gjæringsbøttene - håper det ikke setter for skarp ingefærsmak :-)
Koking av ingefær til "tørrhumling" |
Batch nr 60 er på dunk :-)
IBU 10
OG 12 Plato (1048 Oechsel) 50 liter
FG 2,5 Plato (1010 Oechsel) 48 liter
4. nov, liten aktivitet i gjærlåsen. Setter begge dunkene kjølig (ca 12 grader i matbua)
Flasking om ett par tre dager
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar