Brygget 2. juli 2014
Dette er ett forsøk på å klone verdens beste øl, Westvleteren XII.
I tillegg har jeg nå startet med å tilsette Brewers Clarex, kjøpt hos Ølbrygging.no som gir glutenfritt øl.
Westvleteren XII #55
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
16,50 kg | Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) | Grain | 1 | 82,9 % |
1,00 kg | Munich Malt (17,7 EBC) | Grain | 2 | 5,0 % |
0,50 kg | Biscuit Malt (45,3 EBC) | Grain | 3 | 2,5 % |
0,40 kg | Melanoiden Malt (39,4 EBC) | Grain | 4 | 2,0 % |
0,25 kg | Chocolate Malt (886,5 EBC) | Grain | 5 | 1,3 % |
0,25 kg | Special B Malt (354,6 EBC) | Grain | 6 | 1,3 % |
1,00 kg | Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) | Sugar | 7 | 5,0 % |
81,20 g | Northern Brewer [8,70 %] - Boil 90,0 min | Hop | 8 | 29,0 IBUs |
67,00 g | Hallertauer Mittelfrueh [2,50 %] - Boil 15,0 min | Hop | 9 | 3,2 IBUs |
60,00 g | Fuggles [4,50 %] - Boil 15,0 min | Hop | 10 | 5,1 IBUs |
2,0 pkg | Danstar belle saison (http://www.danstaryeast.com/products/belle-saison-yeast #) | Yeast | 11 | - |
Tilsatt 70 liter varmt vann i berederen, mesketemp 66 grader
Bryggenotater
Mesket kun med pilsnermalt første timen
09:30 6P 66'
10:00 10P 66'
10:15 11,5P
10:30 12P tilsatt spesialmalt, temp justert opp til 67'
11:00 14P 67'
11:15 15P temp satt opp til 77'
12:00 16P, har holdt 77' i ca 10 minutter
skyller med 10 l varm vann
Preboil 15P 59 liter
OG 19 etter 90 minutters kok :-)
10.07 målt 1010 Oech.
15.07 målt 1005 oech
tappet m 4 g sukker pr liter
10,8%
Veiing og knusing av malt |
Utstyret er på plass og klargjort |
Innmesking av pilsnermalten |
Temperaturkontroll |
Vaskemaskinpumpe for sirkulasjon |
Kobling på varmtvannsberederen |
Spesialmalt tilsettes etter en time med mesking av pilsnermalten |
Rehydrering av gjær, må gjøres i rent vann for å få flest levende gjærceller |
Klargjøring av kjøleren |
Nyter utsikten til hagen gjennom drueranken, vitis schuyler |
Avlesing underveis i meskingen |
Rester etter ferdig mesking |
Koking |
Avkjøling |
Batch nr 55 er på dunk :-)
Koking i 90 minutter med humletilsettinger på gitt tid.
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.
IBU 37
OG 19 P , FG 1,4 P . 50 liter.
Ølet ble tappet om og satt kjølig noen dager før flasking
Flasket med 4 gram sukker pr liter
Denne var himla god Nils.
SvarSlettTakk for det :-)
Slett