Brygget 24. juni 2014
Ønsker å lage ett øl som er lettdrikkelig i sommervarmen, ikke for mye bitterhet og frisk i smaken.
I tillegg har jeg nå startet med å tilsette Brewers Clarex, kjøpt hos Ølbrygging.no som gir glutenfritt øl.
Pale lemongrass #54
Ingredienser:
11,00 kg | Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) | Grain | 1 | 91,7 % |
1,00 kg | Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) | Grain | 2 | 8,3 % |
30,00 g | Citra [14,00 %] - Boil 60,0 min | Hop | 3 | 21,6 IBUs |
100,00 g | Lemongrass (Boil 1,0 mins) | Spice | 4 | - |
30,00 g | Citra [14,00 %] - Steep/Whirlpool 2,0 min | Hop | 5 | 0,9 IBUs |
2,0 pkg | Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35,49 ml] | Yeast | 6 | - |
1,04 g | BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) | Fining | 7 | - |
2,08 Items | Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) | Other | 8 | - |
40,00 g | Citra [14,00 %] - Dry Hop 0,0 Days | Hop | 9 | 0,0 IBUs |
40,00 g | Sorachi Ace [12,00 %] - Dry Hop 0,0 Days | Hop | 10 | 0,0 IBUs |
Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 67 grader
avlesing
09:35 5P
10:10 9P
10:30 10P 67'
11:00 10,5 78'
preboil 10,6 P
boil 11:35-12:35
OG 12 P
Malt veies og knuses
Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon
Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme
Koking og avkjøling ferdig, tapper over på bøttene
Batch nr 54 er på dunk :-)
Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid.
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.
IBU 22
OG 12 P , FG forventet 2,5 P . 50 liter.
Ølet ble tappet om til ny smalere dunk som går i kjøleskapet og det ble kjølt ned til ca 0 grader for å få mest mulig utfelling, tappet over i Corneliusfat og karbonerte med CO2. Fikk noen småflasker til overs, karbonerte disse med sukker og ga dem vekk til en med glutenallergi
Ølet ble en suksess, frisk smak av sitrus. Første fat ble tømt 3 uker etter brygging.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar