søndag 27. juli 2014

Pale lemongrass #54

Oppskriftene er basert på ca 50 liter
Brygget 24. juni 2014
Ønsker å lage ett øl som er lettdrikkelig i sommervarmen, ikke for mye bitterhet og frisk i smaken.
I tillegg har jeg nå startet med å tilsette Brewers Clarex, kjøpt hos Ølbrygging.no som gir glutenfritt øl.

Pale lemongrass #54


Ingredienser:
11,00 kgPilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC)Grain191,7 %
1,00 kgPale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)Grain28,3 %
30,00 gCitra [14,00 %] - Boil 60,0 minHop321,6 IBUs
100,00 gLemongrass (Boil 1,0 mins)Spice4-
30,00 gCitra [14,00 %] - Steep/Whirlpool 2,0 minHop50,9 IBUs
2,0 pkgBelgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35,49 ml]Yeast6-
1,04 gBREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins)Fining7-
2,08 ItemsYeast Nutrient (Primary 0,0 days)Other8-
40,00 gCitra [14,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop90,0 IBUs
40,00 gSorachi Ace [12,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop100,0 IBUs


Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 67 grader

avlesing
09:35  5P
10:10 9P
10:30 10P 67'
11:00 10,5 78'
preboil 10,6 P
boil 11:35-12:35
OG 12 P




Malt veies og knuses






Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon

Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme



Koking og avkjøling ferdig, tapper over på bøttene



Batch nr 54 er på dunk :-)

Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid. 
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 22


OG 12 P , FG forventet 2,5 P . 50 liter.

Ølet ble tappet om til ny smalere dunk som går i kjøleskapet og det ble kjølt ned til ca 0 grader for å få mest mulig utfelling, tappet over i Corneliusfat og karbonerte med CO2. Fikk noen småflasker til overs, karbonerte disse med sukker og ga dem vekk til en med glutenallergi
Ølet ble en suksess, frisk smak av sitrus. Første fat ble tømt 3 uker etter brygging.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar