Lager en lys pils vørter som jeg splitter i 2. en dunk med pilsgjær WLP 802 og en dunk med WLP 007 gjær
Kölsch/pils #53
Oppskrift:
13,00 kg | Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) | Grain | 1 | 96,3 % |
0,50 kg | Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) | Grain | 2 | 3,7 % |
35,00 g | Citra [14,00 %] - Boil 60,0 min | Hop | 3 | 24,1 IBUs |
50,00 g | Saaz [3,20 %] - Boil 15,0 min | Hop | 4 | 3,9 IBUs |
40,00 g | Saaz [3,20 %] - Boil 5,0 min | Hop | 5 | 1,3 IBUs |
1,0 pkg | Czech Budejovice Lager (White Labs #WLP802) [35,49 ml] | Yeast | 6 | - |
1,0 pkg | Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] | Yeast | 7 | - |
2,00 Items | Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) | Other | 8 | - |
Servomyces
Gjær:
WLP 802 og WLP 007
Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 66 grader
Bryggenotater:
Start mesk kl. 13:30
13:45 6 Plato
14:05 8,5 Plato
14:20 10 Plato
14:30 10,5 Plato satt temp på 78, hatt oppi 2 ekstra elementer
15:00 11 Plato 73'
Preboil 11,5 Plato 58l
Start kok 15:40
OG 14,5 Plato
Kölsch bøtta gjærer på 16-17 grader med WLP 007 fram til 24.04.14, foreløpig FG 1016
tappet om og satt i bua på 10 grader (skal stå i 14 dager)
Pilsbøtta ble tilsatt WLP802 CZECH BUDEJOVICE LAGER YEAST Denne gjærer på 10 grader, ble satt varm litt over ett døgn ca 10 dager etter start. Satt kaldt igjen for utgjæring.
Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon
Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme
Fosskoking |
Koking i 60 minutter med humletilsetting på gitt tid.
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.
Batch nr 53 er på dunk :-)
IBU 29
OG 14,5 Plato (1059 Oechsel) 49 liter
Kölshen skal på flasker, pilsen på fat
Pilsen er nesten ferdig utgjæret, FG 1012 |
Kegging av pils |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar