fredag 25. april 2014

Kölsch/Pils #53

Brygget 10. april 2014 som batch nr 2 denne dagen.
Lager en lys pils vørter som jeg splitter i 2. en dunk med pilsgjær WLP 802 og en dunk med WLP 007 gjær

Kölsch/pils #53 


Oppskrift: 
13,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) Grain 1 96,3 %
0,50 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 3,7 %
35,00 g Citra [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 24,1 IBUs
50,00 g Saaz [3,20 %] - Boil 15,0 min Hop 4 3,9 IBUs
40,00 g Saaz [3,20 %] - Boil 5,0 min Hop 5 1,3 IBUs
1,0 pkg Czech Budejovice Lager (White Labs #WLP802) [35,49 ml] Yeast 6 -
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 7 -
2,00 Items Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) Other 8 -
Andre tilsettninger:
Servomyces
Gjær:
WLP 802 og WLP 007

Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 66 grader

Bryggenotater:
Start mesk kl. 13:30
13:45 6 Plato
14:05 8,5 Plato
14:20 10 Plato
14:30 10,5 Plato satt temp på 78, hatt oppi 2 ekstra elementer
15:00 11 Plato 73'
Preboil 11,5 Plato 58l
Start kok 15:40
OG 14,5 Plato

Kölsch bøtta gjærer på 16-17 grader med WLP 007 fram til 24.04.14, foreløpig FG 1016
tappet om og satt i bua på 10 grader (skal stå i 14 dager)
Pilsbøtta ble tilsatt WLP802 CZECH BUDEJOVICE LAGER YEAST Denne gjærer på 10 grader, ble satt varm litt over ett døgn ca 10 dager etter start. Satt kaldt igjen for utgjæring.


Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon

Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme

Fosskoking
Koking i 60 minutter med humletilsetting på gitt tid. 
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.

Instagrambilde fra bryggedagen

Batch nr 53 er på dunk :-)
IBU 29
OG 14,5 Plato (1059 Oechsel) 49 liter 
Kölsch FG 3,8 Plato (1015 Oechsel)
Pils FG 3 Plato (1012 Oechsel)



Kölshen skal på flasker, pilsen på fat

Pilsen er nesten ferdig utgjæret, FG 1012
Kegging av pils



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar