Denne blonden skal drikkes på en sammenkomst med jobben i juni :-)
Blond #51 - Kos på Groos oppskrift
Oppskrift:
Malt | Type | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
12,00 kg | Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) | Grain | 1 | 90,0 % |
1,34 kg | Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) | Grain | 2 | 10,0 % |
50,00 g | Citra [14,00 %] - Boil 60,0 min | Hop | 3 | 34,5 IBUs |
50,00 g | Cascade [5,50 %] - Steep/Whirlpool 0,0 min | Hop | 4 | 0,0 IBUs |
50,00 g | Nelson Sauvin [12,00 %] - Steep/Whirlpool 0,0 min | Hop | 5 | 0,0 IBUs |
50,00 g | Saaz [3,20 %] - Steep/Whirlpool 0,0 min | Hop | 6 | 0,0 IBUs |
2,0 pkg | Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35,49 ml] | Yeast | 7 | - |
2,00 Items | Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) | Other | 8 | - |
Andre tilsettninger:
Servomyces
Gjær:
WLP 400
Jeg måler vørter |
Rune Gjeruldsen, co brygger |
Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 67 grader
Start mesking 09:00
kl. 09:20 5,5 Plato
kl. 09:40 9 Plato
kl. 10:00 10 Plato
Hever temperatur til 78 grader og holder temperaturen der i 5 minutter
Før koking og etter skylling m 6,5 liter vann, så har vi 58 liter i gryta som holder 11,5 Plato
Koking starter 11:25
OG 13,1 49 liter
Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon
STC-1000 tempkontroller |
Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme
Fosskoking |
Koking i 60 minutter med humletilsetting på gitt tid.
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.
Batch nr 51 er på dunk :-)
IBU 34
OG 13,1 Plato (1053 Oechsel) 49 liter
FG 2,6 Plato (1010 Oechsel)
Refractometer avlesing, OG spot on |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar