fredag 25. april 2014

Blond #51

Brygget 6. mars 2014 sammen med Rune Gjeruldsen.
Denne blonden skal drikkes på en sammenkomst med jobben i juni :-)

Blond #51 - Kos på Groos oppskrift

Oppskrift: 
Malt Type Type # %/IBU
12,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) Grain 1 90,0 %
1,34 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 2 10,0 %
50,00 g Citra [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 34,5 IBUs
50,00 g Cascade [5,50 %] - Steep/Whirlpool 0,0 min Hop 4 0,0 IBUs
50,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Steep/Whirlpool 0,0 min Hop 5 0,0 IBUs
50,00 g Saaz [3,20 %] - Steep/Whirlpool 0,0 min Hop 6 0,0 IBUs
2,0 pkg Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35,49 ml] Yeast 7 -
2,00 Items Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) Other 8 -

Andre tilsettninger:
Servomyces
Gjær:
WLP 400

Jeg måler vørter
Rune Gjeruldsen, co brygger








Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 67 grader

Start mesking 09:00
kl. 09:20 5,5 Plato
kl. 09:40 9 Plato
kl. 10:00 10 Plato
Hever temperatur til 78 grader og holder temperaturen der i 5 minutter
Før koking og etter skylling m 6,5 liter vann, så har vi  58 liter i gryta som holder 11,5 Plato
Koking starter 11:25
OG 13,1 49 liter

Småfuktig vær på bryggedagen

Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon
STC-1000 tempkontroller

Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme

Fosskoking
Koking i 60 minutter med humletilsetting på gitt tid. 
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.
Avkjøling og sirkulasjon

Batch nr 51 er på dunk :-)
IBU 34
OG 13,1 Plato (1053 Oechsel) 49 liter 
FG 2,6 Plato (1010 Oechsel)
Refractometer avlesing, OG spot on






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar