Type: All Grain
Batch Size: 50,00 l
Boil Size: 27,89 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 26,00 l
Final Bottling Vol: 48,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Batch Size: 50,00 l
Boil Size: 27,89 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 26,00 l
Final Bottling Vol: 48,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 04 May 2018
Brewer: Ytre Randesund brygghus
Asst Brewer:
Equipment: Ytre Randesund Brygghus
Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 80,0 %
Taste Rating: 30,0
Brewer: Ytre Randesund brygghus
Asst Brewer:
Equipment: Ytre Randesund Brygghus
Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 80,0 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes: Tropisk ble flasket og tilsatt karboneringssukker- denne gikk ned til 1040 Oechsel
sitron ble fatet og tilsatt CO2- gikk ned til 1050
Sitronen smaker kjempebra - tropisk luktet og smakte bra under flasking
sitron ble fatet og tilsatt CO2- gikk ned til 1050
Sitronen smaker kjempebra - tropisk luktet og smakte bra under flasking
Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
13,21 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
2,64 tsp | Lactic Acid (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 2 | - |
12,00 kg | Pale Ale (BestMälz) (5,0 EBC) | Grain | 3 | 85,7 % |
1,00 kg | Oats, Flaked (2,0 EBC) | Grain | 4 | 7,1 % |
1,00 kg | Wheat (BestMälz) (4,0 EBC) | Grain | 5 | 7,1 % |
2,64 Items | Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) | Fining | 6 | - |
60,00 g | Citra [12,00 %] - Boil 15,0 min | Hop | 7 | 9,6 IBUs |
70,00 g | Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 10,0 min | Hop | 8 | 8,3 IBUs |
3,00 kg | Lactose (Boil 5,0 mins) | Flavor | 9 | - |
2,00 Items | wln 1000 Gjærnæring (Boil 5,0 mins) | Other | 10 | - |
2,64 mg | brewers clearex (Boil 0,0 mins) | Fining | 11 | - |
2,0 pkg | Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] | Yeast | 12 | - |
1,0 pkg | Lactobacillus Plantarum | Yeast | 13 | - |
2,00 kg | Lemon puree (Secondary 4,0 days) | Flavor | 14 | - |
40,00 g | Citra [12,00 %] - Dry Hop 4,0 Days | Hop | 15 | 0,0 IBUs |
2,00 kg | Apricot Extract (Bottling 5,0 mins) | Flavor | 16 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 16,355 Plato
Est Final Gravity: 3,296 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,2 %
Bitterness: 17,9 IBUs
Est Color: 9,6 EBC
Est Final Gravity: 3,296 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 7,2 %
Bitterness: 17,9 IBUs
Est Color: 9,6 EBC
Measured Original Gravity: 15,000 Plato
Measured Final Gravity: 2,564 Plato
Actual Alcohol by Vol: 6,8 %
Calories: 577,3 kcal/l
Measured Final Gravity: 2,564 Plato
Actual Alcohol by Vol: 6,8 %
Calories: 577,3 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Sparge Water: 5,40 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE
Est Mash PH: 5,70
Measured Mash PH: 5,20
Sparge Water: 5,40 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE
Est Mash PH: 5,70
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 14,00 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Name | Description | Step Temperature | Step Time |
---|---|---|---|
Mash In | Add 36,51 l of water at 74,0 C | 65,6 C | 75 min |
Sparge: Fly sparge with 5,40 l water at 75,6 C
Mash Notes: Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Notes
Juster PH i mesk til 5,2-5,5 med melkesyremesk på 65-66 grader i 75 minutter
Juster PH i kjelen til 4,5 m melksyre
kok i 10 minutter før avkjøling i karet
Når temp er ca 35-40 grader tilsett lacto planetarum starter. Fyll på C02 oppå vørteren og tett lokket skikkelig.
lacto skal jobbe på 35 grader til PH er 3,4 - mål ved å tappe av litt
tilsatte tropiske frukter til den ene dunken og sitronpure til den andre
bryggedag 4. mai 2018
mesking - ok
kokte i 15 minutter og bruket motstrømskjøleren til kjøling (lot den være oppi karet når jeg kokte
avkjølte til 40 grader - målt temporær OG til 15 - gikk ned til 14,3 under syrning
tilsatte melkesyre for å få ned PH litt før syrning
ph-meter var ikke helt kalibrert, så det viste ikke lavere enn 4,5 - tro jeg hadde oppi litt for mye - men det går nok bra.
tilsatte lactobasillstammen som kom fra ytre randesund brygghus
tettet lokket og kjørte inn co2 i tuten
dette stod i nesten 2 døgn, jeg fikk kalibrert ph meteret og målt ph til 2,7 - altså veldig surt og godt
jeg tappet av 4 små syltetøyglass med sur kultur og satte dem kaldt før jeg startet koking
kokte en time (skiten kokte over av en eller annen grunn) humle og div tilsatt underveis
frisket opp M36 gjærslurry og tilsatte denne til dunkene (+ to dråper olivenolje i slurryen)
ristet dunkene godt