Amt | Name | Type | # | %/IBU |
---|---|---|---|---|
18,49 g | Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) | Water Agent | 1 | - |
11,50 kg | Pilsner (2 Row) Ger (2,3 EBC) | Grain | 2 | 95,8 % |
0,50 kg | Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) | Grain | 3 | 4,2 % |
60,00 g | Northern Brewer [8,50 %] - Boil 60,0 min | Hop | 4 | 25,4 IBUs |
50,00 g | Saaz [3,20 %] - Boil 15,0 min | Hop | 5 | 4,0 IBUs |
40,00 g | Saaz [3,20 %] - Boil 5,0 min | Hop | 6 | 1,3 IBUs |
2,0 pkg | Saflager Lager (DCL/Fermentis #W-34/70) [50,28 ml] | Yeast | 7 | - |
1,40 g | BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) | Fining | 8 | - |
2,69 Items | Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) | Other | 9 | - |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 13,244 Plato
Est Final Gravity: 2,984 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 5,5 %
Bitterness: 30,6 IBUs
Est Color: 5,2 EBC
Est Final Gravity: 2,984 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 5,5 %
Bitterness: 30,6 IBUs
Est Color: 5,2 EBC
Measured Original Gravity: 13,200 Plato
Measured Final Gravity: 3,800 Plato
Actual Alcohol by Vol: 5,1 %
Calories: 507,8 kcal/l
Measured Final Gravity: 3,800 Plato
Actual Alcohol by Vol: 5,1 %
Calories: 507,8 kcal/l
Gjæren til denne har jeg allerede brukt en gang når jeg laget en klone til Anchor Steam beer #82
Den virket veldig godt her også - gjæren er kjøpt som tørrgjær hos olbrygging.no
Jeg hadde egentlig ikke tenkt å brygge noe pils denne sesongen, men satte i gang etter ønske fra onkel Oddbjørn - han ønsket seg mer etter å ha fått en kasse av #62
Gjærer på 7-9 grader hele tiden, satt ut i varmen 24 timer etter ei uke - satt tilbake igjen.
Tilsatte 4g sukker pr liter for karbonering
Gjærer på 7-9 grader hele tiden, satt ut i varmen 24 timer etter ei uke - satt tilbake igjen.
Tilsatte 4g sukker pr liter for karbonering
Speidelen jeg har har jeg kjøpt hos bryggselv.no
Humlerester i bunnen av Speidelen |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar