Eplecider oppskrift

Denne cideren er laget med Nen eplejuice av konsentrat.
Ikke det beste utgangspunktet, men greit nok.

Når man skal lage eplecider er råvarene viktige, beste utgangspunkt er nypresset eplemost av friske norske epler med god smak og aroma.

Jeg gikk til innkjøp av noen 1,5 liters kartonger med juice, og brukte 17 liter til denne cideren.
Gjæren er White Labs, WLP775 english cider yeast.

Juicen jeg brukte har veldig mye sukker, så oechselvekta viste 1042 ved oppstart (OG) og den gikk helt ned til 1000 (FG) noe som da gir 42/7=6% alkohol. Jeg brukte 4 g sukker pr liter for ettergjæring på flasker som da gir 6,3% alkohol.

Cideren ble tørr men litt tam på smak, men den hadde nok blitt enda bedre hvis jeg hadde brukt bedre råvarer.


Som ett forsøk laget jeg en cider med samme type juice 7,5 l men brukte WLP007 denne hadde også en OG på 1042 og FG på 1000.
Denne eplecideren smakte faktisk mye bedre enn den jeg brukte cide gjær på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar