Wit #50

Oppskriftene er basert på ca 50 liter
Brygget 19. feb 2014 som brygg nr 2 denne dagen. Startet dagen med å brygge APA

Wit #50


Malt:
Pilsner 2 rad             6,2 kg
Hvete umaltet           6,2 kg
Lys spraymalt              2 kg


Humle:
Amarillo 11,9% 35g 60 minutter, jeg brukte Amarilloen fra Whirlpool på APA

Andre tilsettninger:
Pomeranskall 56g kokes i 5 minutter
Knust koriander 50g kokes i 5 minutter
servomyces
Gjær:
WLP 400

Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 63 grader

15 min etter omrøring utenfor meskekare 3 P
30 min etter omrøring utenfor meskekare 4,5 P
35 min, setter temp til 65'
65' etter 15 min 5 P
satte opp temperaturen til 66' etter 49 minutt
50 min etter omrøring utenfor meskekare 5 P rørt i mesken
60 min etter omrøring utenfor meskekare 6 P rørt i mesken
64 min skrudd opp til 67' rørt i mesken
75 min etter omrøring utenfor meskekare 6 P
setter temp til 72
skylte m 6 liter varmt vann, målte 6,5 P
tilsatt 1 kg spraymalt løst i ,7 l vann -> 8 P
tilsatt 1 kg spraymalt -> 9,5 62 l

kokt ned en times tid til 58 liter 11 P
Denne Witen holdt på å gå adundas, tror ikke jeg har fått knust hvete kornene bra nok, hadde i tillegg biller i hveten - bugwit :-)
Jeg hadde heldigvis spraymalt liggende hjemme, slik at jeg fikk opp OG noen knepp.



Malt veies og knuses




Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon

Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme



Koking og avkjøling ferdig, tapper over på bøttene


Batch nr 50 er på dunk :-)

Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid. 
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 19


OG 12,5 P , FG forventet 3-4 P .







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar