Tripel oppskrift

Oppskriften er basert på 25 liter, jeg fikk ett utbytte på 20,5 liter.

Malt:
Maris Otter    8 kg
Amber        0,5 kg
Chrystal      0,5 kg

Humle:
Columbus  30 g  90 minutter 14,3% gir 70 IBU
Stella         15 g  15 minutter 15,7% gir 18 IBU
Saaz          17 g  10 minutter  3,8%  gir    4 IBU

Gjær:
WLP007

Jeg mesket i 60 minutter på 65 grader, varmet opp til 78 grader og holdt tempen ca 10 minutter.
Vasket ut med 85 grader varmt vann til jeg satt igjen med ca 24 liter vørter.
Koking i 90 minutter med humletilsettinger på gitte tider. Jeg bruker humleposer for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 90
Labelen viser feil IBU, da jeg ikke hadde helt klart for meg hvordan man regner ut IBU.
Jeg bruker nå en Android app på tlf som heter Brewzor Pro BETA for å regne ut IBU Tinseth.

OG målt til 1090 gjæret i 12 dager - FG 1024. Dette gir 9,4% + 4 g sukker pr liter= 9,7%

Utrekning av alkohol foregår slik:

4 g sukker tilsatt pr liter gir 0,3% alkohol
OG-FG/7+0,3

Satte dunken kaldt etter 12 dager og tappet om til ny dunk, hvor jeg hadde tilsatt 4 gram pr liter sukker kokt opp i en dl vann.
Flasket og satte varmt i 14 dager.

Belgisk Tripel smakte utrolig bra, god balanse mellom humle og sødme


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar