StoutNils

Oppskriftene er basert på ca 50 liter og er egentlig en kopi av st. Hans stouten jeg laget st. Hans 2012

StoutNils #48


Malt:
Pilsner 2 rad              5 kg
Maris Otter               6 kg
Havregryn, store        1 kg
Pale chocolate           1 kg
Roasted Barley       0,7 kg
Smoked malt          0,7 kg
rug                          0,5 kg

Humle:
Stella 13% 50 g  60 minutter
Hallertauer Mittelfruh 4% 44 g 60 minutter

Andre tilsettninger:
servomyces
Gjær:
Danstar Belle Saison slurry

Startet mesking på 65' og gikk opp til 67' etter 15 minutter. holdt 67' i 40 min.
Leste av refractormeter jamt
15 min 10 plato 65'
30 min 12 plato 67'
45 min 13 plato 67'
Temperaturen ble skrudd opp til 74' og holdt der ca 5 minutter
Preboil refractormeter 13 plato, 58 liter
etter koking 14,2 Plato 53 liter


Malt veies og knuses

65 l vann varmes i bryggekjelen, og meskerøret settes oppi. 


Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid. 
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 40
Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram.

OG 14,2 1058, FG 1011 oec.

Erfaringer: Gjæren er veldig bra, legger seg godt på bunnen
Smak: Etter 1 mnd på flaske, smaker bra :-) Denne blir nok kjempegod over tid





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar