Stikkelsbærcider oppskrift

Denne cideren er laget med egenprodusert stikkelsbær.
Jeg har brukt ca 12 l rå stikkelsbær knust i gjæringsbøtte, tilsatt vinenzymer samt gjær WLP775 og 4 liter vann.

Her er framgangsmåten min for denne batchen:

Dag en: Knust stikkelsbær i gjæringsbøtte, tilsatt vann, enzymer og gjær.

Dag tre: Silt av bærmassen, som ga 12 liter saft. Tilsatt 2 kg sukker og vann slik at gjæringsbøtta inneholdt 20 l. OG ble målt til 1040. Gjærer på 20-21 grader. Etter dag 17 målte jeg FG på 996.
FG på 996 gir en veldig tørr cider, tilsatte 1 tsk Stevia for å få mer søtsmak.
Tilsatte 4 g sukker pr liter v flasking som da ga 8,3% alkohol.

Denne cideren levde ikke helt opp til forventningene, lukten av stikkelsbær er tilstede, men ikke smaken.

Neste gang skal jeg gjøre som på rabarbracideren og bruke lys spraymalt som tilsetting.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar