Pumpkincider


Denne cideren er laget med gresskar fra Østerhus.

Jeg kjøpte ett gresskar på ca 6 kg, delte det i to og brukte halvparten til cider.

Fremgangsmåte:
Skjær gresskaret i strimler, skrell bort skallet og del opp "kjøttet" i små terninger (2,2 kg). Disse has utover i en langpanne og bakes i ovnen på 175 grader i 60 minutter, rør av og til. Bakingen gjør at du får omdannet en del stivelse til sukker.
Etter baking hadde jeg hele greia i ei bøtte, tilsatte 2 liter kokende vann, hadde oppi 1 kg sukker og en tommelfinger stor fersk ingefær skåret i skiver. Jeg kjørte miksmasteren oppi det hele og tilsatte en pose earl grey svart te citrus og en pose rasberry/blueberry te.
Silte av blandingen i ei gjæringsbøtte og fylte på med vann til jeg fikk en OG på 1042, ca 10 liter.
Servomyces ble tilsatt (gjærnæring) samt gjær WLP715 champagnegjær. Det hele gjæret i 10 dager og endte på FG 995. Tilsatte 5 g sukker pr liter for ettergjæring som da gir 7,1% alkohol i denne.

Pumpkincider basert på denne oppskriften skal jeg ikke lage igjen. Smaker tørt, kålrot og litt te.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar