Pilsner Gambrinus

Oppskriftene er basert på ca 50 liter
Pilsner Gambrinus #47

Denne er ett forsøk på å klone en veldig god pils jeg smakte i Praha, Gambrinus pils.

Malt:
Pilsner 2 rad              14 kg
Maris Otter            1,07 kg
Cara pils                0,79 kg
Biscuit                     0,4 kg
Munich                  0,06 kg

Humle:
Saaz 3,2% 170 g  60 minutter
Saaz 3,2% 100 g 30 minutter
Saaz 3,2% 15 g 15 minutter
Saaz 3,2% 37 g 0 minutter

Andre tilsettninger:
servomyces
Gjær:
SafLager West European Lager S-23

Startet mesking på 64' og gikk opp til 65' etter 20 minutter. holdt 65' i 30 min, eller sånn ca til refractometeret viste 14-15 Plato.
Temperaturen ble skrudd opp til 78' og holdt der ca 5 minutter


Malt veies og knuses

62 l vann varmes i bryggekjelen, og meskerøret settes oppi. Malt og gresskar fordeles jamt.


Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid. 
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 37
Jeg bruker BeerSmith2 som bryggeprogram.

OG målt til 16,2 Plato eller 1066 oechsel, jeg endte opp med 44 liter ferdig vørter

Erfaringer: Gjæren var lite flokkulerende, skal ikke bruke den neste gang.
Smak: etter 1 mnd på flaske, smaker høgg. 2 mnd på flaske :-)
3 mnd på flaske, den ble veldig god





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar