Nils Pils oppskrift


Nils Pils er en  tysk pilsner og er mer humlet enn "vanlig" pils.

Oppskriften er basert på 25 liter.

Malt:
Pilsnermalt      6,755 kg
Amber            0,104 kg
Pale Chrystal    0,17 kg

Humle:
Northern Brewer  25 g  60 minutter 9.8% gir 36 IBU
Saaz          35 g  30 minutter 3,8% gir 15 IBU
Saaz          30 g  5 minutter  3,8%  gir    3 IBU

Gjær:
WLP802 Czech Budejovice Lager Yeast

Jeg mesket i 60 minutter på 65 grader, varmet opp til 78 grader og holdt tempen ca 10 minutter.
Vasket ut med 85 grader varmt vann til jeg satt igjen med ca 24 liter vørter.
Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitte tider. Jeg bruker humleposer for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 54
Jeg bruker en Android app på tlf som heter Brewzor Pro BETA for å regne ut IBU Tinseth.

OG målt til 1080 m 19 liter ferdig kokt og avkjølt vørter. Fylt opp med vann til 25 l som da gir OG 1060 gjæret i 14 dager på ca 10 grader, satt varmt (18 grader) i ett par dager og satt kaldt igjen. Ferdig gjæret etter 20 dager totalt - FG 1016. Dette gir 6,3% + 4 g sukker pr liter= 6,6%

Utrekning av alkohol foregår slik:

4 g sukker tilsatt pr liter gir 0,3% alkohol
OG-FG/7+0,3

Tappet om til ny dunk, hvor jeg hadde tilsatt 4 gram pr liter sukker kokt opp i en dl vann.
Flasket og satte varmt i 14 dager.

Nils Pils er fyldig og rund i smaken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar