Nice Weiss oppskrift


Oppskriften er basert på 25 liter.

Malt:
Pilsnermalt  4,3 kg
Hvetemalt   3,7 kg

Humle:
Cascade    14 g  60 minutter 9.2% gir 15 IBU
Hallertau    10 g  15 minutter 3,8% gir  2 IBU

Gjær:
WLP380

Jeg mesket i 60 minutter på 65 grader, varmet opp til 78 grader og holdt tempen ca 10 minutter.
Vasket ut med 85 grader varmt vann til jeg satt igjen med ca 24 liter vørter.
Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitte tider. Jeg bruker humleposer for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 17
Jeg bruker en Android app på tlf som heter Brewzor Pro BETA for å regne ut IBU Tinseth.

OG målt til 1052 m 25 liter ferdig kokt og avkjølt vørter samt fylt opp med vann til 25 l, gjæret i 6 dager på ca 20 grader. Temperatur satt opp til 22 grader i ett par dager for å få fram mer smak og aroma. Ferdig utgjæret etter 10 dager. FG 1016. Dette gir 5,1% + 4 g sukker pr liter= 7,4%

Utrekning av alkohol foregår slik:

4 g sukker tilsatt pr liter gir 0,3% alkohol
OG-FG/7+0,3

Tappet om til ny dunk etter 12 dager, hvor jeg hadde tilsatt 4 gram pr liter sukker kokt opp i en dl vann.
Flasket og satte varmt i 14 dager.

Nice Weiss har en hærlig fruktig aroma og litt smak av banan.

Pilsner Wiss er egentlig en Nice Weiss, men jeg tabbet meg ut når jeg skulle ha oppi gjær.
Jeg helte oppi gjæren, som jeg trodde var riktig, og oppdaget etterpå at jeg hadde hatt oppi pilsgjær.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar