Kölsch oppskrift

Oppskriften er basert på 25 liter.

Malt:
Pilsnermalt  6,5 kg
Cara pils     0,1 kg

Humle:
Aurora       20 g  60 minutter 9.2% gir 25 IBU
Saaz          35 g  30 minutter 3,8% gir  7 IBU
Saaz          30 g  5 minutter  3,8%  gir   2 IBU

Gjær:
WLP007

Jeg mesket i 60 minutter på 65 grader, varmet opp til 78 grader og holdt tempen ca 10 minutter.
Vasket ut med 85 grader varmt vann til jeg satt igjen med ca 24 liter vørter.
Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitte tider. Jeg bruker humleposer for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 34
Jeg bruker en Android app på tlf som heter Brewzor Pro BETA for å regne ut IBU Tinseth.

OG målt til 1070 m 21 liter ferdig kokt og avkjølt vørter. Fylt opp med vann til 25 l som da gir OG 1058 gjæret i 8 dager på ca 20 grader. FG 1008. Dette gir 7,1% + 4 g sukker pr liter= 7,4%

Utrekning av alkohol foregår slik:

4 g sukker tilsatt pr liter gir 0,3% alkohol
OG-FG/7+0,3

Tappet om til ny dunk etter 8 dager, hvor jeg hadde tilsatt 4 gram pr liter sukker kokt opp i en dl vann.
Flasket og satte varmt i 14 dager.

Kölsch har en ren krispi smak av malt og humle



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar