Kilt Lifter oppskrift

Oppskriften er basert på 52 liter

Malt:
Maris Otter       13,2 kg
Cara pils           0,69 kg
Chrystal 150     1,35 kg
Roasted barley  0,17 kg
Peated malt       0,09 kg

Humle:
East Kent Golding  60 g  60 minutter 6,8% gir 26 IBU

Gjær:
WLP007

Jeg mesket i 60 minutter på 65 grader, varmet opp til 78 grader og holdt tempen ca 10 minutter.
Vasket ut med 78 grader varmt vann til jeg satt igjen med ca 60 liter vørter.
Koking i 90 minutter med humletilsettinger på gitt tid. Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 26
Jeg bruker nå en Android app på tlf som heter Brewzor Pro BETA for å regne ut IBU Tinseth.

OG målt til 1054 gjæret i 15 dager - FG 1014. Dette gir 5,7% + 4 g sukker pr liter= 6 %

Utrekning av alkohol foregår slik:

4 g sukker tilsatt pr liter gir 0,3% alkohol
(OG-FG)/7+0,3

Satte dunken kaldt etter 5 dager og tappet om til ny dunk, hvor jeg hadde tilsatt 4 gram pr liter sukker kokt opp i en dl vann.
Flasket og satte varmt i 14 dager.

Denne oppskriften er en klone av Four Peaks Kilt Lifter. Jeg har aldri smakt denne før, så jeg er litt spent.
Det har laget 2 nesten identiske labler, klarte ikke å bestemme meg for en, som jeg bruker på annenhver flaske. Øverste label er med det skotske riksvåpen, og det nederste er med det skotske flagget.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar