American Pale Ale APA

Oppskriftene er basert på ca 50 liter

APA #49


Malt:
Pilsner 2 rad             10 kg
Hvete                        2 kg
Munich                   1,3 kg
Cara pils                 0,5 kg
Pale chrystal           0,4 kg



Humle:
Citra 14% 30g  60 minutter
Amarillo 11,9% 40g 20 minutter
Amarillo 11,9% 60g Whirlpool, etter koking og undere avkjøling

Andre tilsettninger:
servomyces
Gjær:
Danstar Belle Saison slurry

Mesking 66' i 75 minutter og så opp til 75,6' i 10 minutter.

Startet med 70 liter varmt vann i berederen (5 liter for mye)

Refractometer avlesing v mesketimer start. Jeg sirkulerte fra 60 grader til mesketemp 66
10 min 9, gir feil visning. rørte rundt utenfor meskekaret etter 23 min - viste 7 P i karet
30 min etter omrøring utenfor meskekare 9 P
45 min etter omrøring utenfor meskekare 10 P
60 min etter omrøring utenfor meskekare 10.5 P
75 min etter omrøring utenfor meskekare 11 P
90 min etter omrøring utenfor meskekare 11,5 P
115 min etter utvask m 6,5 l varmt 80 graders vann, 62 liter 11|,5 P

kokte ned en times tid til 58 liter 12 P

OG 14 P (spot on) 49 liter

Malt veies og knuses




Mesking med RIMS, kontinuerlig sirkulasjon





Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme



Koking og avkjøling ferdig, tapper over på bøttene

Batch nr 49 er på dunk :-)


Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitt tid. 
Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.

IBU 35


OG 14 P 1058, FG ? oec.

Erfaringer: Gjæren er veldig bra, legger seg godt på bunnen







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar