torsdag 30. april 2020

Nils pils lite #139


Type: All Grain
Batch Size: 52,00 l
Boil Size: 62,71 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 55,21 l
Final Bottling Vol: 51,00 l
Fermentation: Lager, Two Stage
Date: 29 Nov 2019
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 74,00 %
Est Mash Efficiency: 75,4 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
12,82 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
2,00 gLactic Acid (Mash 60,0 mins)Water Agent2-
9,00 kgPilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC)Grain381,8 %
1,00 kgVienna Malt (6,9 EBC)Grain49,1 %
1,00 kgWheat Malt, Bel (3,9 EBC)Grain59,1 %
15,00 gMagnum [9,70 %] - Boil 90,0 minHop68,1 IBUs
50,00 gTettnang [4,10 %] - Boil 10,0 minHop73,9 IBUs
2,0 pkgBavarian Lager (Mangrove Jack's #M76)Yeast8-
1,37 tspAmylase Enzyme (Primary 3,0 days)Other9-
0,97 gBREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins)Fining10-
1,87 ItemsYeast Nutrient (Primary 0,0 days)Other11-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 11,751 Plato
Est Final Gravity: 2,333 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 5,0 %
Bitterness: 12,0 IBUs
Est Color: 7,2 EBC
Measured Original Gravity: 13,500 Plato
Measured Final Gravity: 1,500 Plato
Actual Alcohol by Vol: 6,5 %
Calories: 508,1 kcal/l

Mash Profile

Mash Name: Mitt oppsett, Full Body
Sparge Water: 8,25 l
Sparge Temperature: 66,0 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,71
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 11,00 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Steg 1Add 49,00 l of water at 69,7 C66,0 C45 min
Steg 2Add 0,00 l of water at 78,0 C78,0 C10 min
utvaskingAdd 16,97 l of water at 86,3 C80,0 C3 min

Sparge: Fly sparge with 8,25 l water at 66,0 C
Mash Notes: Kontinuerlig sirkulasjon av vørter. På slutten heves temp til 78 grader for å stoppe enzymaktiviteten og det hele vaskes ut med vann over 85 grader - 15 liter

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 299,98 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Lager, Two Stage
Fermenter:
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Est: Bottle with 299,98 g Corn Sugar
Carbonation (from Meas Vol): Bottle with 294,10 g Corn Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 15,6 C

Notes

Gjærer på garasjeloftet på 10-13 grader.

Gjæringen startet så vidt lørdag kveld og blupper jamt søndagen

16. desember - målt til 1006 fylt over på fat, bluppet enda litt forsiktig og var nokså ugjennomsiktig.
Setter fatene varmt til 18 - så i kjøleskap med 3 BAR CO2 - kanskje ferdig til jul 
Denne pilsen ble veldig god og blir brygget igjen om ikke så lenge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar