torsdag 28. juni 2018

Havrestout #113


Type: All Grain
Batch Size: 50,00 l
Boil Size: 61,67 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 54,17 l
Final Bottling Vol: 49,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 26 Apr 2018
Brewer: Nils Svanes
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 50L
Efficiency: 78,00 %
Est Mash Efficiency: 81,1 %
Taste Rating: 45,0
Taste Notes: The best Oatmeal so far! Smooth and creamy
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
13,21 gCalcium Chloride (Mash 60,0 mins)Water Agent1-
2,64 gChalk (Mash 60,0 mins)Water Agent2-
9,00 kgPale Malt (Marris Otter) (5,9 EBC)Grain359,6 %
2,20 kgOats, Flaked (2,0 EBC)Grain414,6 %
1,20 kgCaramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)Grain57,9 %
1,00 kgBarley, Flaked (3,3 EBC)Grain66,6 %
0,60 kgChocolate Malt (689,5 EBC)Grain74,0 %
0,50 kgWheat Malt, Bel (3,9 EBC)Grain83,3 %
0,40 kgRoasted Barley (591,0 EBC)Grain92,6 %
0,20 kgRye Malt (9,3 EBC)Grain101,3 %
116,00 gCascade [5,50 %] - Boil 65,0 minHop1129,4 IBUs
2,64 ItemsWhirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)Fining12-
2,64 mgbrewers clearex (Boil 0,0 mins)Fining13-
5,00 gNatron (Boil 0,0 mins)Spice14-
1,0 pkgLiberty Bell - slurry fra 112# (Mangrove Jack's #M36)Yeast15-

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 16,627 Plato
Est Final Gravity: 4,217 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 6,9 %
Bitterness: 29,4 IBUs
Est Color: 60,1 EBC
Measured Original Gravity: 15,000 Plato
Measured Final Gravity: 4,580 Plato
Actual Alcohol by Vol: 5,7 %
Calories: 588,1 kcal/l

Mash Profile

Mash Name: Single Infusion, Medium Body, No Mash Out
Sparge Water: 37,41 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE
Est Mash PH: 5,45
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 15,10 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash InAdd 39,88 l of water at 79,8 C67,8 C80 min

Sparge: Fly sparge with 37,41 l water at 75,6 C
Mash Notes: Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).


Notes

For mye malt i røret og for lite skyllevann ga labert utbytte og mange liter mindre øl

OG 15 - 43 liter

050518
overførte 30 liter til eikefat som ble satt nede i garasjen

Dette fatet ble tappet over til stålfat 21.04.20 - dvs det har stått i 2 år på eikefat - har forsvunnet ca 5 liter med væske.
fylte opp stålfatet med tidligere chagastout, bærturstout og havrestout fra 2 liters growler.
tilsatte litt wiskey essens og lakrisrotekstrakt.
Denne ble bokset. Smaker utrolig mye eik - på grensen til syrlig  -tenker den skal få stå på boksene i lang tid i håp om å få litt rundere smak.
Burde kanskje tilsatt en halv kilo maltodextrin eller laktose for å runde av smaken mye mer - men den gang ei...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar